+ Google Jantung Archives | Pengedar ShakleePengedar Shaklee

Archive for the ‘Jantung’ Category

posted by on Jantung, Kanser, kesuburan, Kurus, Set Bersalin Shaklee, Set Kurus Shaklee, Shaklee, Shaklee - Omega Guard

1 comment

 

Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan terbaik di dunia. Ini adalah kerana Omega Guard Shaklee di ekstrak dari ikan laut sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun.

Omega Guard Shaklee adalah sangat bagus kerana ia bukan diperbuat daripada hati minyak ikan. Berbanding dengan produk omega lain dipasaran, Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

Satu sajian Omega Guard Shaklee dapat membekalkan 905mg asid-lemak omega-3 dan DHA.

Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal dengan teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard berbanding kebanyakan pengeluar lain yang menggunakan teknik penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan. Akan tetapi, kaedah ini buan hanya akan memusnahkan sesetengah nutrien, malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan. || Read more

Omega Guard Shaklee diproses melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan yang paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan merbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB (polychlorinated biphenyl – merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik).

omega guard shaklee

Kebaikan dan Manfaat Omega Guard Shaklee :

  • Asid lemak

Omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mendapatkannya daripada sumber makanan. Omega-3 dari sumber tumbuhan tidak boleh ditukar kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu :

  1. merembeskan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly 
  2. membuang air kecil yang timbul daripada  punca andropos
  3. mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS
  4. memberikan kesan kulit licin dan kemerah-merahan.

 

  • Mencegah Penyakit Saluran Darah dan Strok

DHA dan EPA boleh menentang thombrosis, merendahkan tekanan darah tinggi, mencairkan darah yang pekat, melincirkan saluran darah dan mengembalikan kelancaran peredaran darah.

Oleh itu, Omega Guard Shaklee sangat efektif untuk

  1. membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan di leher ataupun sakit kepala
  2. dapat merendahkan kolestrol
  3. menghindarkan pembekuan darah di dalam badan
  4. membantu megekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
  5. mengawal masalah obesiti, mencegah arterioclerosis, myocardial infarction
  6. membantu megurangkan risiko sakit jantung

 

  • Membantu Tumbesaran dan Perkembangan Otak Janin dan Membantu Perkembangan Memori

DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan :

  1. keupayaan ingatan dan pembelajaran
  2. mencegah penyakit alzheimer
  3. memelihara penglihatan dan pendengaran
  4. mencegah migrain

 

  • Meningkatkan Sistem Imun dan Menyihatkan Paru-Paru

Mengawal sistem imun seperti :

  1. memperbaiki alahan kulit
  2. psoriasis
  3. demam hay
  4. bronkitis
  5. lelah
  6. hepatitis
  7. SLE (lupus erythematosus)
  8. penyakit buah pinggang

 

  • Menentang Kanser

Kajian telah menunjukkan bahawa omega-3 boleh  :

  1. mencegah kanser paru-paru
  2. mencegah kanser payudara
  3. mencegah kanser prostat
  4. mencegah kanser kolon
  5. meningkatkan enterogastritis
  6. merangsang kesihatan hati selepas pembedahan
  7. membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

 

  • Memelihara Fungsi-Fungsi Sendi (Arthritis)

Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh itu ia boleh mencegah :

  1. kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan
  2. mencegah arthritis
  3. memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif.

 

  • Mencegah Insomnia dan Membantu Mengurangkan Tekanan

Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untul menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental seperti :

  1. kemurungan
  2. tekanan
  3. kebimbangan (anxiety)
  4. neurasthenia
  5. insomnia
  6. autism
  7. kanak-kanak hyperactive
  8. schizophrenia

 

*American Public Health Association mengesyorkan untuk memakan ikan air laut dalam sekurang-kurangnya saiz kad (permainan kad) sekurang-kurangnya dua kali seminggu untuk mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 44%

Ketahui dengan lebih lanjut lagi dengan menghubungi saya seperti di bawah, ataupun boleh membuat pesanan anda di sini juga.

Contact Us

 

CoQ10 Shaklee

Nov
2013
25

posted by on Jantung, kesuburan, Shaklee, Shaklee - CoQ10

1 comment

 

Tahukah anda, jantung anda mengepam hampir 2,000 gelen darah keseluruh bahagian badan anda setiap hari. Sebagai otot yang bekerja keras didalam tubuh anda dan pusat kawalan utama sistem peredaran darah, jantung anda memerlukan jumlah tenaga yang besar untuk berfungsi dengan baik. Tenaga tersebut diperolehi dengan bantuan nutrien yang dipanggil koenzim Q10 (CoQ10).

CoQ10 Shaklee juga berperanan untuk membantu kesihatan salur darah. CoQ10 dihasilkan secara semulajadi oleh tubuh dan wujud didalam semua sel dalam badan manusia. Pengambilan makanan membantu mengekalkan tahap CoQ10 didalam badan anda, tetapi jumlah CoQ10 yang diperolehi dari pemakanan secara tipikal adalah kurang daripada 10mg sehari.

Faktor seperti diet tidak seimbang, faktor usia, dan pendedahan harian kepada radikal-radikal bebas meningkatkan lagi keperluan nutrien yang amat penting ini.

Mendapatkan CoQ10 secara semulajadi melalui pemakanan :

coq10

Setiap hari :

850g Daging atau 1.7kg Ayam atau 1botol mentega kacang.

Apakah yang akan terjadi jika kita mengambil ketiga-tiga makanan di atas (dengan jumlah yang tersebut) setiap hari? 

= Paras kolestrol akan meningkat, darah tinggi, kencing manis, dan sebagainya bukan?

 

Bahan Utama CoQ10 Shaklee :

Kandungan coq10 shaklee

 

Kebaikan CoQ10 Shaklee:

  • Membantu menghasilkan tenaga didalam jantung
  • Meningkatkan penghasilan tenaga didalam otot jantung, menambah kekuatan pengepam jantung. *Daripada penyelidikan menunjukkan C0Q10 meningkatkan peredaran darah, mengurangkan episod serangan angin dan mengurangkan papitasi jantung*
  • Menggalakkan dan melindungi arteri sihat dari oksida LDL.
  • Banyak kajian menunjukkan CoQ10 mempunyai potensi untuk mengurangkan tekanan darah secara semulajadi tanpa kesan sampingan. Tindakan CoQ10 sebagai antioksidan yang kuat menghalang oksidasi LDL kolestrol ‘tidak baik’ dan menghalangnya dari melekat dan menyumbatkan salur darah
  • Membantu menambah dan mengekalkan tahap CoQ10 dalam darah
  • Meningkatkan tenaga
  • C0Q10 berupaya meningkatkan tahap tenaga, menambah stamina, dan mengurangkan kelesuan. Kajian juga mendapati, supplemen harian CoQ10 dapat mengatasi simptom-simptom kelesuan.
  • CoQ10 merancakkan sel-sel otak yang seterusnya meningkatkan kecerdasan mental, memori dan keupayaan kognitif. Kajian juga menunjukkan supplemen CoQ10 mengurangkan serangan migrain, pening dan perasaan loya.
  • Kulit yang lebih muda
  • CoQ10 meningkatkan peredaran darah untuk membekalkan tisu kulit dengan cukup oksigen dan nutrisi untuk pemulihan, rejuvenasi dan penghasilan kolagen. Ini membantu kulit agar lebih tegang, lebih cerah dan berseri
  • Meningkatkan kesuburan.

Kaum lelaki lebih berisiko tinggi untuk mendapat serangan jantung kerana kurangnya hormon estrogen berbanding wanita. Tetapi, kaum wanita juga akan mempunyai risiko yang sama apabila mereka menopouse.

*Apabila lemak berkumpul di salur darah yang menyebabkan salur darah tersumbat akan menyebabkan :

Strok = Kekurangan bekalan darah dah oksigen di otak

[vsw id=”442s9a_TEL8″ source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

 

Dengan hanya sebiji CoQ10 Shaklee sehari, anda akan mendapat semua kebaikan seperti yang tersenarai di atas.

*Pengambilan supplement sebagai usaha, iringilah dengan doa dan tawakal kepada Allah.

Ambil langkah yang bijak dengan mendapatkan bekalan CoQ10 anda dengan segera. Hubungi saya untuk sebarang konsultansi atau buat pesanan anda dengan Pretty Blossom 🙂

 Contact Us

posted by on Berhenti Merokok, Jantung, Kanser, Kecantikan, Shaklee, Shaklee - Vivix

2 comments

Harga Vivix Shaklee memang agak mahal berbanding dengan produk-produk lain di dalam rangkaian produk-produk Shaklee. Sememangnya saya akui, harga Vivix Shaklee memang membuat orang berfikir 3,4,7,8 kali untuk beli. TAPIIIIIII………………….we need to look at the other side of the product la betul tak?

Kita kena tengok dulu kelebihan, kehebatan dan manfaat yang kita boleh perolehi daripada Vivix Shaklee ni, bukan terus jump to the conclusion, “ahh mahal sangat la, tak nak beli, membazir je”

Walaupun ESP Shaklee adalah all time favourite, rasa berkrim dan sangat disukai ramai, saintis Shaklee tetap berusaha untuk menghasilkan produk yang lebih hebat lagi, yang mana salah satu fungsinya ialah melambatkan kesan penuaan (bukan melambatkan penuaan ye, nampak muda dan young at heart, begitu lah lebih kurang 🙂 ) dan akhirnya tercipta satu produk iaitu Vivix Shaklee. Antara bahan terpenting yang terkandung dalam Vivix Shaklee ini ialah Polyphenol yang mana khasiatnya ialah sebagai anti oksida serta awet muda dan anti penuaan.

|| Read more

Bagaimana Vivix Shaklee berfungsi, ialah ia memperbaiki sistem tubuh kita dari peringkat sel/DNA.

Memahami Konsep DNA

DNA dalam badan kita, ianya ialah teras, basic unit, dalam sel kita, yang mengkodkan setiap unsur-unsur benda hidup dalam dunia ni. Secara teorinya, permasalahan yang berlaku dalam penuaan ada empat perkara.

1. Kerosakan DNA -Secara asasnya, pemulihan DNA, ialah konsep untuk menghidupkan kembali sel dan organ. Kerosakan DNA tetap akan berlaku, bila usia kita meningkat. Jadi sama ada kita rela ataupun tak, badan kita ni akan menjadi semakin lemah seiring dengan peningkatan usia.

2. Perubahan Proses Genetic DNA -Salah satu cara berlakunya penuaan ialah berlakunya penukaran proses DNA, dari proses pembesaran kepada proses pemulihan. Kiranya, pada usia kita meningkat, proses DNA untuk pembesaran berlaku, dan sampai satu tahap , sistem genetic ini bertukar kepada sistem pemulihan DNA, kerana pada masa itu, sel kita dah banyak yang rosak, sebab banyak sangat terdedah dengan oksida oksida dan bahan-bahan tercemar di luar sana.

3. Sel Mitochondria – Secara semula jadinya berkurang, menyebabkan kekurangan tenaga untuk sel berfungsi, dan seterusnya membuatkan organ dan tisu anda tidak berfungsi seperti biasa. Apabila sel sudah kekurangan tenaga, organ kita tidak boleh buat kerja macam biasa.

4. Advanced Glycation End Products (AGE Protein), katanya benda ni macam plug kat gigi, bila dah banyak sangat AGE Protein dihasilkan, fungsi organ kita dah tak berapa betul nak buat kerja, tidak berfungsi dengan baik.

Jadi, macam mana nak mencegah melambatkan kesan penuaan dan nak kelihatan muda remaja?

No 1. Wuduk

No 2. Doa-doa yang boleh diamalkan untuk memelihara kecantikan muka.

No 3. Resveratrol.

Di luar negara, penemuan scientist mendapati resveratrol  ni banyak terdapat di dalam wain yang diminum. So, macam mana kita yang beragama Islam nak dapatkan khasiat resveratol untuk mengekalkan keremajaan khususnya?

Jawapannya adalah Vivix! Kajian telah membuktikan resveratol di dalam vivix boleh membantu mengekalkan awet muda. Kiranya, ambil vivix sebulan, lebih baik dari mengambil 3000 wain, kerana kandungan resveratol.

Selain daripada mengekalkan keremajaan, resveratrol mempunya banyak fungsi lain seperti :

Kalau nak cerita semua kebaikan Vivix Shaklee, 10hari 10malam pun takkan habis. So saya akan ceritakan dari semasa ke semasa ye 😉

vivix Shaklee

Mekanisma VIVIX SHAKLEE
Now jom kita tengok bagaimana vivix berfungsi. Ada 4 mekanisma vivix shaklee ni berfunsi .

  • Mempertahankan DNA (defense )
  • Memberikan tenaga DNA (energy)
  • Memulihkan DNA (repair)
  • Meningkatkan DNA (performance)

Jadi dengan semua kebaikan Vivix ni, apa lah sangat wang ringgit tu jika nak dibandingkan dengan kesihatan. Kalau ada wang yang banyak pun, tapi tak sihat, sakit, tak guna jugak, betul tak? Apalah salahnya kita belikan Vivix Shaklee ni untuk ibubapa kita, yang dah menjaga, membesarkan dan mendidik kita sepanjang hayat kita (sepanjang hayat tau, bukan sampai kita besar je).

Testimoni Vivix Shaklee

vivix kencing manis

Nak harga Vivix Shaklee dengan lebih murah lagi?

Boleh. Beli dua botol vivix Shaklee, anda akan mendapat keahlian secara percuma. Kemudian boleh enjoy vivix Shaklee dengan harga yang lebih murah. Nak satu je? Boleh daftar ahli dengan Pretty Blossom, cara-caranya seperti di daftar ahli Shaklee.

Jangan tunggu lama-lama, rasailah sendiri kehebatan Vivix Shaklee ini. Boleh hubungi kami untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi.

 Contact Us

posted by on Jantung, Kecantikan, kesuburan, Shaklee, Shaklee - CoQ10

4 comments

CoQ 10 (Coenzyme 10)

 

Bersempena dengan ‘promotion’ daripada Shaklee untuk bulan September ini iaitu CoQ10 Shaklee, sesuai lah kiranya saya menerangkan tentang Coenzyme Q10 atau pun secara singkatannya dipanggil CoQ10.

Apa Itu CoQ10?

Secara ringkasnya, CoQ10 adalah minyak yang larut didalam badan manusia (vitamin-like), yang merupakan rantaian pengangkutan elektron yang ‘mengambil bahagian’ dalam pernafasan selular aerobik dan menjana tenaga dalam bentuk ATP (molekul yang menghasilkan tenaga). Oleh itu ia boleh dijumpai di dalam organ-organ yang mempunyai tenaga yang tinggi seperti jantung, hati dan buah pinggang.

Terdapat beberapa tahap ‘redox‘ untuk Coenzyme Q10:

1. teroksida sepenuhnya (ubiquinone),

2. semiquinone (ubisemiquinone),

3. dikurangkan sepenuhnya (ubiquinol).

Keupayaan molekul ini wujud dalam bentuk teroksida sepenuhnya (completely oxidize – ubiquinone) dan yang dikurangkan sepenuhnya (completely reduced form – unisemiquinone) membolehkan ia menjalankan tugasnya dalam rantaian pengangkutan elektron dan juga sebagai antioksidan.

Fungsi CoQ10 Shaklee Terhadap Tubuh.

Dah tahu secara ringkas tentang CoQ10, mari kita tengok fungsi dan kelebihannya pula. CoQ10 bukan saja ada satu, dua atau tiga kebaikkan, tapi ada banyaakkkkk fungsi yang sangat bagus. Jom kita tengok seperti di bawah :

‘Supplemention Benefits of CoQ10 Shaklee’

Penyakit Jantung / Heart Disease – Studies in the 1990s concluded that dietary supplements with CoQ10 reduced oxidation of low-density lipoprotein.

|| Read more

Migrain dan Sakit Kepala / Migraine and Headaches

– Supplementation of  CoQ10 has been found to have a beneficial effect on the condition of some sufferers of migraine headaches. It has been used effectively in the prophylaxis of migraines, especially in combination with a daily supplement of magnesium citrate and riboflavin (vitamin B2).

Kanser / Cancer CoQ 10 is also being investigated as a treatment for cancer, and as relief from cancer treatment side-effects.

Tekanan Darah / Blood Pressure – A recent (2007) meta-analysis of the clinical trials of  CoQ 10 for hypertension reviewed all published trials of CoQ10 for hypertension, and assessed overall efficacy, consistency of therapeutic action, and side-effect incidence. Meta-analysis was performed in 12 clinical trials (362 patients) comprising three randomized controlled trials, one crossover study, and eight open-label studies. The meta-analysis concluded that  CoQ 10 has the potential in hypertensive patients to lower systolic blood pressure by up to 17 mm Hg and diastolic blood pressure by up to 10 mm Hg without significant side-effects.

Jangka Hayat / Lifespan – One study demonstrated that low dosages of  CoQ 10 reduce oxidation and DNA double-strand breaks, and a combination of a diet rich in polyunsaturated fatty acids and  CoQ 10 supplementation leads to a longer lifespan in rats.

Kosmetik / Cosmetics  CoQ 10 may be of benefit as an ingredient for topical cosmetic products.

Selain daripada yang dinyatakan di atas, ada banyak lagi kebaikkan CoQ10 yang lainnya seperti meningkatkan kesuburan, mencerahkan kulit wajah yang kusam dan sebagainya. Malah Dr. Zubaidi juga ada menerangkan di dalam blog beliau tentang bagaimana CoQ10 boleh ‘membantu kualiti sperma lelaki’

*Nantikan info seterusnya di artikel akan akan datang.

Hubungi kami untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi tentang CoQ10 dan dapatkan konsultansi eksklusif daripada kami, hanya untuk pelanggan yang eksklusif juga!

CU

Till then!

 

  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • NetworkedBlogs
  • Twitter
  • Flickr
  • Pinterest
UA-44037597-1