+ Google Kecantikan Archives | Pengedar ShakleePengedar Shaklee

Archive for the ‘Kecantikan’ Category

posted by on Berhenti Merokok, Kanser, Kecantikan, Kurus, Manfaat Vivix, Shaklee - Vivix, Testimoni Vivix

No comments

 

Vivix Shaklee adalah produk premium yang dibawakan oleh Shaklee Corporation. Hanya dengan satu produk, anda dapat menikmati 1001 khasiat yang dibawakan oleh Vivix Shaklee.

1

Apakah Yang Perlu Anda Tahu Tentang Vivix?

Untuk membantu menjimatkan masa anda, kami kongsikan perkara-perkara penting perlu anda ketahui tentang Vivix Shaklee.

1. Kandungan Vivix Shaklee

2. Bagaimana Vivix Shaklee Berfungsi

3. Manfaat Vivix Shaklee

4. Masalah Atau Jenis Penyakit Yang Boleh Dirawat Dengan Vivix Shaklee

5. Do’s and Dont’s Vivix Shaklee

6. Bagaimana Rasa Vivix Shaklee

7. Harga Vivix Shaklee

8. Testimoni Vivix Shaklee

Mari kita lihat satu persatu perkara yang disebutkan di atas 🙂

 

1. Kandungan Vivix Shaklee

4 Bahan Utama Shaklee dan Fungsinya :

Bahan Vivix

 

 

2. Bagaimana Vivix Shaklee Berfungsi

Vivix Shaklee berfungsi melalui 4 mekanisma iaitu :

  • Mempertahankan DNA (defense )
  • Memberikan tenaga DNA (energy)
  • Memulihkan DNA (repair)
  • Meningkatkan Prestasi DNA (performance)

 

3. Manfaat Vivix Shaklee

Vivix Shaklee mempunyai banyak manfaat seperti berikut :

vivix shaklee - manfaat resveraterol

  • Merencatkan sel kanser
  • Bahan anti radang
  • Menghalang pengoksidaan LDL
  • Melindungi daripada kerosakan DNA dan kematian sel
  • Melindungi saraf
  • Menghalang virus daripada merebak
  • Anti penuaan
  • Merencatkan pembiakan
  • Melindungi daripada kerosakan otak
  • Melindungi daripada luka radiasi
  • Melindungi jantung
  • Mencegah kanser

 

4. Masalah Atau Jenis Penyakit Yang Boleh Dirawat Dengan Vivix Shaklee 

Antara masalah dan penyakit yang boleh dirawat dengan Vivix Shaklee (Insyaallah) adalah seperti berikut :

  • Menurunkan tekanan darah
  • Meningkatkan tenaga
  • Meningkatkan hubungan intim
  • Meningkatkan kuantiti dan kualiti sperma serta kesihatan prostat
  • Memutih dan mengurangkan pigmentasi
  • Mengurangkan kedutan
  • Melawan dan mencegah kanser
  • Menurunkan paras kolestrol
  • Menguatkan tulang
  • Melambatkan penuaan
  • Mengawal paras gula (diabetes)
  • Anti-depresi
  • Menstabilkan emosi
  • Menstabilkan hormon estrogen
  • Mengurangkan tanda penuaan
  • Memperbaiki glaukoma/rabun
  • Bantu athritis
  • Anti-keradangan
  • Menguatkan ingatan, cegal alzheimer
  • Mencegah pertumbuhan tumor
  • Mengurangkan rambut uban dan keguguran rambut
  • Mengurangkan asma dan allergi
  • Kesihatan sel
  • Mengurangkan joundice/hati
  • Membantu membesarkan salur darah, cegah strok
  • Membantu imsomnia
  • Memberikan kulit yang tegang dan gebu
  • Mengurangkan triglycerides
  • Memulihkan Gout
  • Berhenti merokok
  • Dan Lain Lain

 

5. Do’s and Dont’s Vivix Shaklee

Pengambilan apa-apa supplement sememangnya mempunyai cara pengambilan yang berlainan dan perlu mengikut masalah yang dihadapi oleh pengguna.

–> Oleh itu, saya akan menerangkan cara pemakanan apabila anda membeli Vivix Shaklee beserta konsultansi kerana saya perlu memberi cara mengikut masalah kesihatan anda.

–> Sedikit tips untuk penyimpanan :

Jangan simpan di tempat yang panas dan jangan dedahkan botol pada suhu yang tinggi, simpan di dalam peti sejuk.

–> Tidak sesuai untuk ibu hamil kerana Vivix mempunyai antioksidan yang sangat tinggi yang boleh menyebabkan keguguran.

 

6. Bagaimana Rasa Vivix Shaklee 

Vivix Shaklee ni didatangkan dalam bentuk cecair, pekat, lebih pekat daripada ribena, cair sikit daripada madu.

Rasanya masam-masam tapi sedap, kebanyakkan pelanggan memang boleh terima rasanya. Ada yang tak cukup nak ambik banyak-banyak sebab sedap 🙂

 

7. Harga Vivix Shaklee

Harga Runcit Vivix Shaklee seperti yang ditetapkan oleh Shaklee ialah : RM475

Mahal? Ye, memang agak mahal, tetapi sebenarnya sangat murah jika dibandingkan dengan kebaikkannya, dengan nilai paru-paru anda, nilai kaki anda, nilai jantung anda. Betul ke betul?

TETAPI JANGAN RISAU, anda boleh menikmati harga yang lebih rendah juga.

Nak tahu caranya? Boleh hubungi saya seperti dibawah nanti 🙂

 

8. Testimoni Vivix Shaklee

Okay, di sini adalah sebahagian testimoni Vivix Shaklee untuk panduan anda, semoga anda dapat membuat keputusan yang baik dan manfaat daripadanya.

Sesungguhnya Allah S.W.T jua yang memberi kesembuhan. Insyaallah.

vivix shaklee testi allergic seafood vivix shaklee testi angin ahmar vivix shaklee testi arthritis vivix shaklee testi asma

vivix shaklee testi berhenti merokok 2 vivix shaklee testi berhenti merokok 3 vivix shaklee testi berhenti merokok vivix shaklee testi breast lumpvivix shaklee testi diabetes 2 vivix shaklee testi diabetes 3 vivix shaklee testi diabetes vivix shaklee testi gout vivix shaklee testi kanser vivix shaklee testi rabun vivix shaklee testi strok 2

vivix shaklee testi kurus

Alhamdulillah..ramai yang berjaya pulih dengan usaha melalui Vivix Shaklee ini. Berdoa banyak-banyak agar Allah S.W.T membantu agar mendapat kesihatan yang baik.

Hendak mendapatkan Vivix anda? Boleh hubungi saya seperti yang tertera di bawah untuk membuat pesanan anda. Juga boleh hubungi saya untuk mendapatkan keterangan lanjut mengenai Vivix Shaklee.

Contact Us

 

posted by on Kecantikan, Kulit, Shaklee, Shaklee - Collagen

No comments

 

Collagen, produk yang sering di kaitkan dengan perihal kecantikan kulit. Tidak ketinggalan juga dengan Collagen Shaklee. Mari kita lihat apakah kandungan Collagen Shaklee beserta fungsi dan kebaikannya.

collagen

Shaklee Collagen Powder adalah supplement kolagen yang unggul, mengandungi 4,000mg kolagen RSS (sisik ikan merah), proprietari, sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang di ekstrak dari sisik ikan merah.

Collagen Shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular, sekitar 1,000 dalton (berat molekular disukat dalam dalton), yang membuatkan kolagen ini amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Ramuan Utama dan Fungsi-Fungsinya :

Kandungan Collagen Shaklee

Sisik Ikan Merah – Sumber kolagen yang premium, kurang pencemaran, bersih, dan mempunyai kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.

Ekstrak Biji Camellia Japonica – Biji Camellia Japonica terdiri daripada asid oleik, satu emolien dan pelembap kulit yang hebat, dengan isoflavon dan antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

Ekstrak Pfaffia – Juga dikenali sebagai Ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camilla Japonica, ia dapat membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan yang luar biasa mengikut jumlah ari yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

Elastin daripada Kolagen Ikan – Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding dengan kolagen untuk menjadikan kulit lebih tegang, anjal dan elastik.

Vitamin C dan Vitamin B – Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit manakala Vitamin B membantu dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel.

Ekstrak Kekerang – Glucosamine esktrak kekerang adalah penting di dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidratkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

Lactobacillus Acidophilus – Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat dan mampu meningkatkan penyerapan kolagen.

Manfaat Utama.

Semakin kita meningkat tua, tubuh kita akan menghasilkan semakin kurang dan kurang kolagen, yang akan mengakibatkan lebih banyak kedutan dan garis halus disamping kulit yang semakin mengendur.

Kekurangan kolagen bukan sahaja disebabkan oleh faktor umur, tetapi juga disebabkan oleh faktor-faktor luaran seperti matahari, radikal bebas air dan nutrisi, merokok, dan lain-lain faktor lagi.

Oleh itu, Collagen Shaklee mampu membantu kulit mengekalkan elastisiti semulajadi dan memperlahankan kehadiran kedut-kedut.

  • Tampak Lebih Muda.
  • Kolagen juga bermanfaat dalam membantu menguatkan rambut dan merangsang pertumbuhan semula rambut.
  • Menguatkan kuku, menghilangkan bintik putih dan mengekalkan warna yang sihat.
  • Kulit akan bertambah lembap dan elastisiti akan bertambah baik serta membantu mengurangkan parut.
  • Membantu menghilangkan tanda penuaan.
  • Rasa lebih muda.
  • Kolagen mempunyai kepentingan yang sama penting seperti kalsium, untuk kebaikan tulang. Ia membantu menguatkan tulang dan mengurangkan kemungkinan tulang rapuh.
  • Membantu mengurangkan kesakitan dan geseran di sendi-sendi.
  • Baik untuk mata, kornea memerlukan kolagen yang membantu mengekalkan otot mata supaya tetap anjal.

kesan collagen shaklee

 

 

Testimoni pengguna yang berpuas hati :

 

testi collagen shaklee

 

testimoni collagen shaklee.

 

Nak jadi seperti mereka? Hubungi saya ataupun boleh buat pesanan anda dengan Pretty Blossom. Call dan SMS pun boleh, tiada masalah 🙂

Contact Us

posted by on Berhenti Merokok, Jantung, Kanser, Kecantikan, Shaklee, Shaklee - Vivix

2 comments

Harga Vivix Shaklee memang agak mahal berbanding dengan produk-produk lain di dalam rangkaian produk-produk Shaklee. Sememangnya saya akui, harga Vivix Shaklee memang membuat orang berfikir 3,4,7,8 kali untuk beli. TAPIIIIIII………………….we need to look at the other side of the product la betul tak?

Kita kena tengok dulu kelebihan, kehebatan dan manfaat yang kita boleh perolehi daripada Vivix Shaklee ni, bukan terus jump to the conclusion, “ahh mahal sangat la, tak nak beli, membazir je”

Walaupun ESP Shaklee adalah all time favourite, rasa berkrim dan sangat disukai ramai, saintis Shaklee tetap berusaha untuk menghasilkan produk yang lebih hebat lagi, yang mana salah satu fungsinya ialah melambatkan kesan penuaan (bukan melambatkan penuaan ye, nampak muda dan young at heart, begitu lah lebih kurang 🙂 ) dan akhirnya tercipta satu produk iaitu Vivix Shaklee. Antara bahan terpenting yang terkandung dalam Vivix Shaklee ini ialah Polyphenol yang mana khasiatnya ialah sebagai anti oksida serta awet muda dan anti penuaan.

|| Read more

Bagaimana Vivix Shaklee berfungsi, ialah ia memperbaiki sistem tubuh kita dari peringkat sel/DNA.

Memahami Konsep DNA

DNA dalam badan kita, ianya ialah teras, basic unit, dalam sel kita, yang mengkodkan setiap unsur-unsur benda hidup dalam dunia ni. Secara teorinya, permasalahan yang berlaku dalam penuaan ada empat perkara.

1. Kerosakan DNA -Secara asasnya, pemulihan DNA, ialah konsep untuk menghidupkan kembali sel dan organ. Kerosakan DNA tetap akan berlaku, bila usia kita meningkat. Jadi sama ada kita rela ataupun tak, badan kita ni akan menjadi semakin lemah seiring dengan peningkatan usia.

2. Perubahan Proses Genetic DNA -Salah satu cara berlakunya penuaan ialah berlakunya penukaran proses DNA, dari proses pembesaran kepada proses pemulihan. Kiranya, pada usia kita meningkat, proses DNA untuk pembesaran berlaku, dan sampai satu tahap , sistem genetic ini bertukar kepada sistem pemulihan DNA, kerana pada masa itu, sel kita dah banyak yang rosak, sebab banyak sangat terdedah dengan oksida oksida dan bahan-bahan tercemar di luar sana.

3. Sel Mitochondria – Secara semula jadinya berkurang, menyebabkan kekurangan tenaga untuk sel berfungsi, dan seterusnya membuatkan organ dan tisu anda tidak berfungsi seperti biasa. Apabila sel sudah kekurangan tenaga, organ kita tidak boleh buat kerja macam biasa.

4. Advanced Glycation End Products (AGE Protein), katanya benda ni macam plug kat gigi, bila dah banyak sangat AGE Protein dihasilkan, fungsi organ kita dah tak berapa betul nak buat kerja, tidak berfungsi dengan baik.

Jadi, macam mana nak mencegah melambatkan kesan penuaan dan nak kelihatan muda remaja?

No 1. Wuduk

No 2. Doa-doa yang boleh diamalkan untuk memelihara kecantikan muka.

No 3. Resveratrol.

Di luar negara, penemuan scientist mendapati resveratrol  ni banyak terdapat di dalam wain yang diminum. So, macam mana kita yang beragama Islam nak dapatkan khasiat resveratol untuk mengekalkan keremajaan khususnya?

Jawapannya adalah Vivix! Kajian telah membuktikan resveratol di dalam vivix boleh membantu mengekalkan awet muda. Kiranya, ambil vivix sebulan, lebih baik dari mengambil 3000 wain, kerana kandungan resveratol.

Selain daripada mengekalkan keremajaan, resveratrol mempunya banyak fungsi lain seperti :

Kalau nak cerita semua kebaikan Vivix Shaklee, 10hari 10malam pun takkan habis. So saya akan ceritakan dari semasa ke semasa ye 😉

vivix Shaklee

Mekanisma VIVIX SHAKLEE
Now jom kita tengok bagaimana vivix berfungsi. Ada 4 mekanisma vivix shaklee ni berfunsi .

  • Mempertahankan DNA (defense )
  • Memberikan tenaga DNA (energy)
  • Memulihkan DNA (repair)
  • Meningkatkan DNA (performance)

Jadi dengan semua kebaikan Vivix ni, apa lah sangat wang ringgit tu jika nak dibandingkan dengan kesihatan. Kalau ada wang yang banyak pun, tapi tak sihat, sakit, tak guna jugak, betul tak? Apalah salahnya kita belikan Vivix Shaklee ni untuk ibubapa kita, yang dah menjaga, membesarkan dan mendidik kita sepanjang hayat kita (sepanjang hayat tau, bukan sampai kita besar je).

Testimoni Vivix Shaklee

vivix kencing manis

Nak harga Vivix Shaklee dengan lebih murah lagi?

Boleh. Beli dua botol vivix Shaklee, anda akan mendapat keahlian secara percuma. Kemudian boleh enjoy vivix Shaklee dengan harga yang lebih murah. Nak satu je? Boleh daftar ahli dengan Pretty Blossom, cara-caranya seperti di daftar ahli Shaklee.

Jangan tunggu lama-lama, rasailah sendiri kehebatan Vivix Shaklee ini. Boleh hubungi kami untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi.

 Contact Us

posted by on Jantung, Kecantikan, kesuburan, Shaklee, Shaklee - CoQ10

4 comments

CoQ 10 (Coenzyme 10)

 

Bersempena dengan ‘promotion’ daripada Shaklee untuk bulan September ini iaitu CoQ10 Shaklee, sesuai lah kiranya saya menerangkan tentang Coenzyme Q10 atau pun secara singkatannya dipanggil CoQ10.

Apa Itu CoQ10?

Secara ringkasnya, CoQ10 adalah minyak yang larut didalam badan manusia (vitamin-like), yang merupakan rantaian pengangkutan elektron yang ‘mengambil bahagian’ dalam pernafasan selular aerobik dan menjana tenaga dalam bentuk ATP (molekul yang menghasilkan tenaga). Oleh itu ia boleh dijumpai di dalam organ-organ yang mempunyai tenaga yang tinggi seperti jantung, hati dan buah pinggang.

Terdapat beberapa tahap ‘redox‘ untuk Coenzyme Q10:

1. teroksida sepenuhnya (ubiquinone),

2. semiquinone (ubisemiquinone),

3. dikurangkan sepenuhnya (ubiquinol).

Keupayaan molekul ini wujud dalam bentuk teroksida sepenuhnya (completely oxidize – ubiquinone) dan yang dikurangkan sepenuhnya (completely reduced form – unisemiquinone) membolehkan ia menjalankan tugasnya dalam rantaian pengangkutan elektron dan juga sebagai antioksidan.

Fungsi CoQ10 Shaklee Terhadap Tubuh.

Dah tahu secara ringkas tentang CoQ10, mari kita tengok fungsi dan kelebihannya pula. CoQ10 bukan saja ada satu, dua atau tiga kebaikkan, tapi ada banyaakkkkk fungsi yang sangat bagus. Jom kita tengok seperti di bawah :

‘Supplemention Benefits of CoQ10 Shaklee’

Penyakit Jantung / Heart Disease – Studies in the 1990s concluded that dietary supplements with CoQ10 reduced oxidation of low-density lipoprotein.

|| Read more

Migrain dan Sakit Kepala / Migraine and Headaches

– Supplementation of  CoQ10 has been found to have a beneficial effect on the condition of some sufferers of migraine headaches. It has been used effectively in the prophylaxis of migraines, especially in combination with a daily supplement of magnesium citrate and riboflavin (vitamin B2).

Kanser / Cancer CoQ 10 is also being investigated as a treatment for cancer, and as relief from cancer treatment side-effects.

Tekanan Darah / Blood Pressure – A recent (2007) meta-analysis of the clinical trials of  CoQ 10 for hypertension reviewed all published trials of CoQ10 for hypertension, and assessed overall efficacy, consistency of therapeutic action, and side-effect incidence. Meta-analysis was performed in 12 clinical trials (362 patients) comprising three randomized controlled trials, one crossover study, and eight open-label studies. The meta-analysis concluded that  CoQ 10 has the potential in hypertensive patients to lower systolic blood pressure by up to 17 mm Hg and diastolic blood pressure by up to 10 mm Hg without significant side-effects.

Jangka Hayat / Lifespan – One study demonstrated that low dosages of  CoQ 10 reduce oxidation and DNA double-strand breaks, and a combination of a diet rich in polyunsaturated fatty acids and  CoQ 10 supplementation leads to a longer lifespan in rats.

Kosmetik / Cosmetics  CoQ 10 may be of benefit as an ingredient for topical cosmetic products.

Selain daripada yang dinyatakan di atas, ada banyak lagi kebaikkan CoQ10 yang lainnya seperti meningkatkan kesuburan, mencerahkan kulit wajah yang kusam dan sebagainya. Malah Dr. Zubaidi juga ada menerangkan di dalam blog beliau tentang bagaimana CoQ10 boleh ‘membantu kualiti sperma lelaki’

*Nantikan info seterusnya di artikel akan akan datang.

Hubungi kami untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi tentang CoQ10 dan dapatkan konsultansi eksklusif daripada kami, hanya untuk pelanggan yang eksklusif juga!

CU

Till then!

 

  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • NetworkedBlogs
  • Twitter
  • Flickr
  • Pinterest
UA-44037597-1