+ Google Nutrisi Penting Untuk Ibu Hamil Archives | Pengedar ShakleePengedar Shaklee

Archive for the ‘Nutrisi Penting Untuk Ibu Hamil’ Category

posted by on Nutrisi Penting Untuk Ibu Hamil, Set Mengandung Shaklee, Shaklee, Shaklee - ESP

23 comments

pregnant

 

Set mengandung Shaklee mengandungi nutrisi penting untuk ibu hamil. Ibu hamil memerlukan nutrisi yang lengkap dan seimbang sebagai kunci untuk mendapatkan bayi yang sihat, susu yang banyak dan berkualiti serta badan yang kuat dan sihat semasa tempoh berpantang. Dengan nutrisi yang lengkap juga dapat membantu ibu-ibu hamil sembuh dengan cepat semasa berpantang. Kekurangan nutrisi boleh membuatkan ibu-ibu hamil berasa letih, lesu dan tidak bertenaga.

set mengandung shaklee

Set mengandung Shaklee bukan saja melengkapi keperluan nutrien ibu-ibu hamil, tetapi juga bertindak sebagai pembekal nutrien semulajadi kepada ibu-ibu. Tahukah anda betapa banyak pil antenatal yang dihasilkan secara sintetik dan mengambil masa yang lama untuk hancur dan diserap oleh tubuh?

vitalea vs obimin

Selepas 4 jam, obimin masih belum hancur dan selepas dipegang, warna pink itu masih tebal dan intact. Selepas 4 jam air dibuang rupa obimin kelihatan seperti batu. Ini di dalam keadaan asas (hanya direndam didalam air) tanpa percampuran bahan-bahan lain. Didalam perut kita vitamin ini akan bercampur dengan segala macam bahan dan makanan yang kita makan, dah akan melambatkan lagi proses penyerapan vitamin.

 

|| Read more

Ini adalah di dalam keadaan asas yang direndam dengan air. Bayangkan bagaimana lamanya proses untuk vitamin ini diserap oleh tubuh di dalam badan kita, dengan kehadiran bahan-bahan lain didalam tubuh?

 

Set Mengandung Shaklee Super Jimat

Mengapa saya katakan bahawa Set Mengandung Shaklee ini SUPER JIMAT? Ini adalah kerana set mengandung ini boleh digunakan sehingga selepas kelahiran bayi, anda hanya perlu menambah beberapa produk sahaja untuk melengkapakan set mengandung kepada Set Bersalin Shaklee, dan satu set adalah untuk kegunaan selama lebih kurang 4bulan.

Jadi nampak kan mengapa saya katakan bahawa set ini adalah super jimat? 🙂

 

set mengandung shaklee

 

Set Mengandung Shaklee terdiri daripada :

Energizing Soy Protein (ESP)

  • Membekalkan protein
  • Mengekalkan pertumbuhan dan memelihara tisu badan
  • Memberi tenaga kepada ibu-ibu hamil dan membantu ibu-ibu memperolehi kesan yang optimum dalam pengambilan vitamin-vitamin yang lain
  • Kulit menjadi lebih licin, gebu dan anjal
  • Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
  • •Blok-blok pembinaan asas badan ibu & bayi.
    •Trimester ke-2 & ke-3 – bayi sedang berkembang dengan pantas.
    Penghasilan susu ibu
  • Bebas laktosa secara semulajadi
    Bebes kolesterol  secara semulajadi
    Soya tidak diubahsuai secara genetik (GMO)

Sustained Released Vita-C

  • Sebagai antioksidan
  • Penghasilan kolagen – membina tulang rawan, otot-otot & tulang-tulang fetus.
  • Sistem imun – membantu lawan jangkitan & penyakit (bagi wanita hamil, ibu yang menyusu & bayi).

Vita-Lea Iron Formula (Multivitamin)

  • Merupakan multi-vitamin yang lengkap dengan 100% vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh.
  • Membantu ibu menambah zat besi kerana semasa hamil, semua zat daripada ibu akan disalurkan kepada anak didalam kandungan. Ibu hamil perlu mengambil nutrien tambahan untuk menampung kekurangan vitamin dalam diri.
  • Dirumus khas dengan 28 vitamin-vitamin penting & mineral perlu untuk kesihatan optimum & tenaga.
  • Kekurangan zat besi –  Anemia (wanita mengandung & ibu-ibu yang menyusu)
    Trimester terakhir – fetus menyerap zat besi dari ibu.

    Mengurangkan risiko kelahiran bayi kurang matang.

B-Complex

  • Menjaga kesihatan saraf
  • Membantu mengelakkan tekanan
  • Menstabilkan emosi ibu
  • Lengkap dengan 8 kumpulan vitamin yang diperlukan oleh tubuh
  • Sistem penyerapan bioaktif (meningkatkan penyerapan asid folik)
  • Menyokong:
    Sistem saraf sihat
    •Penghasilan hormon & sel-sel darah merah
    Penghasilan tenaga
  • 400mcg harian sebelum konsepsi & semasa awal kehamilan mengurangkan risiko bayi dilahirkan dengan kecacatan tiub neuron sehingga 70%.

OsteMatrix (Kalsium dan Magnesium)

  • Kalsium penting untuk membina darah, tulang, gigi dan saraf
  • Kalsium yang ada dalam badan ibu akan diserap oleh bayi di dalam kandungan jadi ibu hamil perlu mengambil sumber tambahan untuk mendapatkan kalsium untuk tubuh mereka
  • Kekurangan kalsium akan menyebabkan ibu hamil mengalami risiko osteporosis, sengal-sengal dan sakit badan, kelesuan dan menampakkan kesan penuan.
  • Pengambilan OsteMatrix juga dapat mengatasi masalah susu merundum (selepas melahirkan) ketika period.

Omega Guard (EPA dan DHA)

  • DHA adalah asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata serta organ-organ badan yang lain, danamat penting untuk perkembangan otak dan janin.
  • Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri dan mendapatkannya daripada susu ibu (selepas dilahirkan) dan daripada plasenta (ketika di dalam kandungan), oleh itu ibu hamil akan mengalami kekurangan DHA ketika hamil.
  • Ibu-ibu hamil dan menyusu disarankan untuk mengambil omega 3 untuk perkembangan fetus dan sebagai supplement kepada ibu hamil itu sendiri.

 

Kesemua supplement di atas disarankan untuk diambil oleh ibu mengandung dan
boleh digunakan sehingga tempoh bersalin/berpantang nanti. Selepas bersalin, Zinc
Complex (membantu menyembuhkan luka dengan cepat) dan Alfalfa Complex (meningkatkan imunisasi, membantu meningkatkan penghasilan susu ibu) disertakan untuk melengkapkan set mengandung sebagai set bersalin.

 

Apa kata mereka?

Ambik Set Mengandung Shaklee, tapi kulit jadi makin bersih, jerawat dah makin kurang, kulit dah tak kering macam dulu. Ambil 10hari pun dah nampak kesan, ambik set kulit yang mahal, 6 bulan pun takde kesan lagi.

set mengandung shaklee

Ambil set berpantang (asas yang sama dengan set mengandung) – bersalin ceaser tak rasa sakit 🙂

set mengandung shaklee

Cuba mengambil Set Mengandung Shaklee sebab banyak testi yang best2, badan rasa segar dan berat badan tak naik mendadak seperti kehamilan sebelumnya.

set mengandung shaklee

Vitamin penting untuk kesihatan ibu mengandung dan kesihatan dan pembentukan otak bayi. Teruskan mengambil supplement selepas mengandung, malah sehingga akhir hayat wanita.

saranan doktor set mengandung shaklee

Pengambilan supplement prenatal amat penting untuk kesihatan ibu, mengurangkan risiko kecacatan bayi, kelahiran bayi pramatang dan kekurangan berat badan ketika dilahirkan.

set mengandung

Dapatkan set anda sekarang untuk menghadapi proses kehamilan dengan lebih sihat. Hubungi saya atau isikan borang pesanan untuk membeli secara online.

Ataupun klik sini untuk pembelian terus.

Dapatkan konsultansi eksklusif hanya di Pretty Blossom.

posted by on INFO, Nutrisi Penting Untuk Ibu Hamil, Shaklee

1 comment

set kehamilan

Nutrisi penting bagi ibu hamil. Ibu hamil amat memerlukan diet yang lengkap untuk memastikan tahap kesihatan kandungan dan diri mereka berada di dalam keadaan yang paling optimum.Pengambilan makanan yang sihat dan diet yang pelbagai sangat membantu ibu hamil untuk mendapatkan semua nutrisi penting yang diperlukan oleh tubuh.

piramid makanan

Cara yang terbaik untuk mendapatkan semua vitamin dan mineral yang diperlukan adalah melalui makanan seharian yang diambil, tetapi, apabila seseorang wanita hamil, mereka perlu mengambil supplement ataupun vitamin tambahan untuk memastikan tubuh mereka mendapat semua vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh. Di sinilah bagaimana set hamil Shaklee dapat membantu para ibu untuk mendapatkan semua khasiat yang diperlukan ketika melalui fasa kehamilan. Bukan itu sahaja, set mengandung Shaklee ini juga boleh berfungsi sebagai set berpantang Shaklee. Fungsi-fungsinya saya akan kongsikan di artikel yang seterusnya nanti.

|| Read more

Mengapakah nutrisi penting untuk ibu hamil? Mari kita lihat cadangan pengambilan vitamin dan kepentingannya kepada ibu hamil serta bayi di dalam kandungan.

Cadangan pengambilan vitamin ataupun supplement untuk ibu hamil :

  • Acid Folic setiap hari dan perlu diambil 3bulan sebelum hamil sehingga usia kandungan berusia 12minggu.
  • Vitamin D setiap hari sepanjang tempoh kehamilan dan sepanjang proses menyusu

Asid Folic.

Acid Folic amat penting untuk kehamilan kerana ia akan menghalang ataupun mengurangkan risiko ‘birth defect’ ataupun dikenali juga sebagai ‘neural tube defect’ seperti spina bifida. Ia perlu diambil setiap hari semasa anda ‘cuba’ untuk hamil sehingga kehamilan berusia 12 minggu. Jika asid folic tidak diambil sebelum kehamilan, anda harus mula mengambil asid folic secepat yang mungkin sebaik sahaja mengetahui mengenai kehamilan anda.

Anda juga perlu memakan makanan yang mengandungi ‘folate’ (bentuk semulajadi asid folic) seperti sayur-sayuran hijau dan beras perang. Sesetengah ibu hamil mempunyai risiko untuk mendapat ‘neural tube defect’, mereka yang tergolong dalam golongan yang berisiko ialah :

  • Ibu hamil ataupun pasangan mengalami ‘neural tube defect’
  • Pernah mendapat ‘neural tube defect’ pada kandungan yang lepas
  • Ibu hamil ataupun pasangan mempunyai sejarah keluarga yg mengalami ‘neural tube defect’
  • Menghidap kencing manis

 Vitamin D.

Vitamin D mengawal jumlah kalsium dan fosfat dalam badan yang diperlukan untuk menjaga tulang dan gigi yang sihat.Anda perlu mengambil vitamin D semasa kehamilan anda untuk memastikan bayi anda mendapat cukup vitamin D untuk beberapa bulan pertama hayatnya. Kekurangan vitamin D boleh menyebabkan tulang kanak-kanak menjadi lembut dan boleh membawa kepada penyakit rikets (penyakit yang menjejaskan perkembangan tulang pada kanak-kanak).Vitamin D boleh didapati secara semulajadi dalam ikan seperti salmon, mackerel (sardin), telur dan daging. Sumber terbaik vitamin D ialah daripada cahaya matahari. Jika anda mempunyai kulit yang gelap atau sentiasa melindungi kulit anda, anda mungkin mempunyai risiko tertentu kekurangan vitamin D.

Zat Besi

Antara tanda-tanda kekurangan zat besi ialah anda mungkin akan menjadi sangat letih dan mungkin mengalami anemia. Sumber semulajadi yang mengandungi zat besi adalah seperti daging, sayur-sayuran berdaun hijau, buah-buahan kering, dan kekacang.

Vitamin C

Vitamin C berfungsi untuk melindungi dan membantu memastikan sel-sel didalam tubuh kita berada dalam keadaan yang sihat. Diet yang seimbang yang mengandungi buah-buahan dan sayur-sayuran, termasuk brokoli, buah-buahan sitrus, tomato, lada loceng, dan anggur, boleh menyediakan semua vitamin C yang diperlukan oleh tubuh.

Kalsium

sumber kalsium semulajdi

Kalsium adalah penting untuk pembentukan tulang dan gigi bayi anda. Produk tenusu dan ikan dengan tulang yang boleh dimakan seperti sardin amat kaya dengan kalsium. Bijirin sarapan, buah-buahan kering seperti pokok ara dan apricot, roti, badam, tauhu dan sayur-sayuran berdaun hijau seperti selada air dan brokoli  merupakan sebahagian daripada sumber-sumber kalsium yang baik.

Setelah mengetahui mengapa nutrisi penting untuk ibu hamil, dapatkah anda memastikan bahawa anda mendapat vitamin dan mineral yang secukupnya melalui pengambilan makanan seharian?

Untuk memastikan anda mendapat keperluan nutrisi yang secukupnya, saya boleh membantu anda untuk mendapatkannya. Boleh hubungi saya pada bila2 masa untuk mengetahui dengan lebih lanjut.

  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • NetworkedBlogs
  • Twitter
  • Flickr
  • Pinterest
UA-44037597-1