+ Google Set Bersalin Shaklee Archives | Pengedar ShakleePengedar Shaklee

Archive for the ‘Set Bersalin Shaklee’ Category

posted by on Set Berpantang Shaklee, Set Bersalin Shaklee

No comments

Untuk entry kali ini kami bawakan Testimoni Set Berpantang Shaklee untuk berpantang selepas Pembedahan Cesarean dari sahabat kami iaitu Puan Sabariah dari Ipoh.

aya

Puan Sabariah mempunyai pengalaman bersalin secara ceaserean sebanyak tiga kali daripada anak pertama sehinggalah anak ketiga beliau.

Berbanding dengan kelahiran kali pertama dan kedua, kelahiran anak yang ketiga ini amat berlainan sekali pengalaman beliau semasa berpantang, kerana pada kali ini beliau telah mengambil alternatif untuk menggunakan produk Shaklee iaitu untuk set bersalin shaklee untuk berpantang selepas pembedahan.

Antara masalah yang dihadapi oleh Puan Sabariah semasa kelahiran pertama dan kedua, sebelum menggunakan  set bersalin shaklee untuk berpantang selepas pembedahan adalah seperti berikut :

Setelah mengalami komplikasi tumpah darah, anak beliau dibenarkan pulang terlebih dahulu manakala Puan Sabariah masih ditahan di wad. Keadaan ini menyebabkan beliau mengalami

  • kesedihan kerana tidak dapat menyusukan bayi nya
  • gangguan emosi kerana kesakitan dan luka yang lambat pulih
  • luka yang semakin teruk semasa kelahiran kedua
  • tempat pembedahan berair dan terbuka
  • badan sangat letih dan luka lebih lambat sembuh berbanding kelahiran pertama

Ketika ini beliau mengamalkan pengambilan Set Bersalin Jamu dan Pati Ikan Haruan.

Serik dengan pengalaman luka lambat pulih semasa anak pertama dan anak kedua, beliau berhasrat mencuba Set Bersalin Shaklee untuk berpantang selepas pembedahan semasa kelahiran anak ketiga setelah diperkenalkan oleh seorang rakan. SubhanALLAH kesannya amat menakjubkan!!

set bersalin shaklee untuk pembedahan

Secara ringkasnya Puan Sabariah merasai Kebaikan berikut setelah mengambil Set Bersalin Shaklee

  • Luka pembedahan kering dengan cepat
  • Keseluruhan pemulihan lepas bersalin sangat cepat.
  • Susu banyak dan pekat
  • Badan tidak letih, kepala tidak pening dan mood tenteram ( tidak stress )
  • Bertenaga walau tak cukup rehat
  • Tahap kecergasan yang amat tinggi

[vsw id=”34-BYGyvhas” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]

Begitulah serba sedikit perkongsian Testimoni Set Bersalin Shaklee dari puan Sabariah yang amat berpuas hati dengan Keberkesanan dan Kebaikan set bersalin shaklee untuk berpantang selepas pembedahan.

Kami amat berbesar hati dengan beliau yang sudi berkongsikan pengalaman beliau bersama Shaklee. Dan amat gembira apabila melihat customer kami sembuh dan pulih dengan ikhtiar Shaklee, Alhamdulillah.

Semoga anda mendapat manfaat dari perkongsian kami ini. Klik link ini sekiranya anda mahu mendapatkan maklumat lanjut berkenaan SET BERSALIN SHAKLEE

Untuk sebarang pertanyaan ataupun perkongsian, anda juga boleh menghubungi kami seperti yang tertera di bawah 🙂

Terima kasih dan jumpa lagi dalam entry akan datang.

posted by on Set Berpantang Shaklee, Set Bersalin Shaklee

1 comment

Set Bersalin Shaklee betulkah bagus? Betulkah boleh Banyakkan susu ibu? Betulkah Set Bersalin Shaklee bantu ibu berpantang pembedahan sembuh dengan cepat?

Itulah persoalan yang banayk kami terima tentang Set Bersalin Shaklee

Dan pastinya kawan kawan juga mesti sedang mencari jawapannya.

Dalam artikel ini anda akan mendapat 6 info penting ini :

Set bersalin yang baik boleh digunakan untuk bersalin normal dan pembedahan.

Harga Set Bersalin Shaklee

Testimoni Set Bersalin Shaklee

Kelebihan Produk Shaklee pada kesihatan

Waktu terbaik makan Set Bersalin Shaklee – serta merta lepas bersalin

Apa yang tersembunyi di sebalik Set Bersalin Shaklee ini?

—————————————————————————————————– || Read more

Set bersalin yang baik boleh digunakan untuk bersalin normal dan pembedahan.

Terlalu banyak produk yang terdapat diluar sana yang menjanjikan 1001 kelebihan. Macam Mana Nak Beli Set Bersalin Terbaik? Tentulah daripada kredibiliti sesuatu produk itu sendiri, recommendation daripada pengguna-pengguna lain, serta testimoni pengguna itu sendiri betul tak?

Sudah pasti kita mahukan yang terbaik untuk kesihatan diri dan anak yang dilahirkan kelak. Kalau boleh sedaya upaya nak sediakan yang terbaik untuk anak-anak. Nak cari set bersalin ni pun, tentu banyak yang bermain di dalam minda kita kan.

panas ke tak set bersalin ni?

takut baby kena jaundice

takut baby kembung perut

takut baby masuk angin

takut baby cirit-birit

Perasaan letih, penat, stress dan kesakitan semasa bersalin sekiranya tidak ditangani dengan baik akan memberi kesan mudarat jangka panjang kepada kesihatan kita.

Kekurangan pengalaman dan ilmu menjadikan kami banyak melakukan kesilapan semasa proses berpantang semasa anak yang terdahulu. Sedari awal memang kami tak sediakan set berpantang, sebab tak tahu nanti bersalin normal ke ceaser. Pening kepala nak pilih set mana yang sesuai dengan cara bersalin yang mana.

Akhirnya kami bersalin secara ceaser, dan tanpa persediaan dari awal, keadaan yang kelam kabut selepas bersalin (maklumlah kami bersalin pada 1 Syawal, semua kedai pun tutup, bidan mengurut pun bercuti seminggu) yang akhirnya membuatkan kami tidak mengambil apa-apa produk langsung. Sampai habis pantang!

Kalaulah kami tahu yang set bersalin shaklee premium sesuai untuk ibu-ibu yang melahirkan anak secara normal mahupun pembedahan, tentu kami tidak payah pening-pening kepala dan tidak akan teragak-agak untuk membeli set bersalin shaklee ini.

Masa tu pun kami belum kenal sangat dengan produk Shaklee ni, tapi takpe lah. Semua ni pengajaran. saya terpaksa lalui kepahitan dan kelesuan semasa confinement (berpantang). Lebih-lebih lagi ketika tu saya berpantang secara bersendirian di rumah.

Sebab tu atas niat berkongsi dengan kawan kawan semua, kami coretkan pengalaman kami disini. Tak dinafikan kita ada bajet yang terhad. Tapi terus terang kami katakan, Harga Set Bersalin Shaklee Jimat dan Berbaloi sangat dengan kualitinya.

Badan terasa lebih bertenaga, muka kembali merah dan kelihatan bermaya, langkah kembali deras dan berjaga malam untuk menyusukan anak tidak memenatkan.

Tubuh terasa lebih bertenaga dan ringan. Bagi kelahiran kali ini kami pun merancang untuk menggunakan Set Bersalin Shaklee kerana testimoni daripada rakan rakan sekeliling yang super duper best, dan setela mengenali produk-produk shaklee dengan lebih dekat.

Ada rakan saya yang berpantang tu tak seperti ibu berpantang pun. Cergas macam biasa semasa mendengar khabarnya. Memang bagus, tak putus putus pujian meniti dibibir.

Memang lainlah pengalaman berpantang dengan Set Bersalin Shaklee.

Tak percaya? Boleh tengok testimoni pengguna set bersalin shaklee seperti di bawah nanti ye 🙂

Pada waktu ini kami juga sedang menggunakan Set Mengandung Shaklee untuk kandungan kali ini.

 

Harga Set Bersalin Shaklee

Bila sebut tentang harga mesti ramai yang berkira kira berbaloi atau tidak. Dari carian yang saya lakukan, harga runcit bagi set bersalin ni macam ni.

harga set bersalin shaklee - basic harga set bersalin shaklee - extra untuk menyusu

harga set bersalin shaklee - premium

MAHAL???

TUNGGU DULU. Set bersalin shaklee ni boleh bertahan sehingga 3-4 bulan. Jika anda bahagikan kepada 4 bulan, berapalah sangat harga set bersalin sahklee ni kan?

Ataupun anda juga boleh mendapat harga yang terbaik jika anda mendaftar sebagai ahli.  Jadi jom jadi ahli? Ya…memang banyak sangat kelebihannya.

Mendaftar sebagai ahli. Boleh jadi sumber pendapatan juga. Mana la tau ada saudara ke, kawan ke yang nak kirim (selalunya macam tu lah). Untuk maklumat lanjut KLIK Macam Mana Nak Jadi Ahli Shaklee. Atau pun hubungi kami, PM saya sekarang, untuk cara jadi ahli dan mendapat keistimewaan penuh.

 

Testimoni Set Berpantang Shaklee

Ramai yang berpuas hati dengan produk ni. Saya berikan beberapa testimoni set bersalin shaklee dari pelanggan untuk rujukan mommies semua

testimoni set bersalin shaklee 3 testimoni set bersalin shaklee 4 testimoni set bersalin shaklee 5 testimoni set bersalin shaklee 6 testimoni set bersalin shaklee 1 testimoni set bersalin shaklee 2

 

Kelebihan Produk Shaklee Pada Kesihatan

Terus terang kami katakan, banyak kombinasi berbeza set pantang Shaklee. Bergantung pada keperluan kawan kawan untuk memilih atas harga premium dan lengkap atau jimat dan bajet.

Secara umumnya fungsii dan manfaat setiap produk shaklee ada dinyatakan dibawah.

zinc shaklee

alfalfa shaklee

b complex shaklee ESP shaklee lecithin shaklee ostematrix shaklee vitalea shaklee vitamin c shaklee

Waktu terbaik makan Set Bersalin Shaklee – serta merta lepas bersalin

Set bersalin shaklee ini boleh dan sangat selamat untuk dimakan serta merta selepas bersalin. Anda tak perlu ragu-ragu tentang itu 🙂

Apa yang tersembunyi di sebalik Set Bersalin Shaklee ini?

Haaaaaa.apa ye yang tersembunyi di sebalik set bersalin shaklee ni?

Biasa la kan, yang best-best kita simpan time last, bak kata omputeh tu, ‘Save the best for the last’ *wink wink wink*

Jom kita tengok!

ESP : Ramai pengguna/pengamal ESP Shaklee ni mengalami masalah banjir susu sehingga supply lebih daripada demand. Best ke best? Mestilah best kan kalau dapat menyusukan bayi kita sehingga complete 2tahun 🙂

Anak pun puas dan kenyang, lena laa tidur die 😉

Ostematrix: Membekalkan kalsium yang mengatasi masalah kaki cramp, dan gigi goyang. Takut tak kalau muda-muda lagi dah takde gigi?

Lecithin & Alfalfa : Set kurus yang tersembunyi! Kembalikan bentuk badan anda supaya langsing dan menarik dengan Shaklee. Best tuuuu kalau dapat kembalikan cutting macam zaman anak dara dulu kan? hihiii..

Alfalfa : Haaaani ade lagi benda best yang nak cerita pasal alfalfa. Ada banyak sangatttttt manfaat nye tau!

  1. Menggalakkan susu ibu, tambah-tambah lagi bekerjasama dengan ESP, lebih mantap dan yummy! disukai bayi 🙂
  2. Detox, menyingkirkan lemak yang diuraikan oleh Lecithin
  3. Merapatkan, haaa..lepas bersalin tu, mesti kita nak ketatkan mana-mana bahagian yang longgar tu kan? Alfalfa ni juga berperanan ‘macam’ kacip fatimah jugak tau, jangan tak tahu.

Vitamin C, B Complex, ESP : Set kulit tersembunyi dalam nyata =p Kalau tak percaya, boleh try. Memang ada customer saya yang terkejut, bila ambik set ni, macam mana kulit die tiba-tiba boleh jadi licin dan cantik. Pakai produk yang mahal pun tak dapat kesan secepat menggunakan shaklee ni katanya.

So..macam mana?  Cukup best tak Set Bersalin Shaklee ni? Ke tak cukup lagi? Takpe, kalau tak cukup lagi, nantikan kupasan kami yang seterusnya pulak ye. Ada..jangan bimbang 🙂

 

Semoga dengan pengambilan Set Bersalin Shaklee ini dapat membantu kita para ibu menghadapi risiko yang biasa dihadapi semasa bersalin ini.

  • Kesakitan dari pembedahan caeser Czer
  • Trauma bersalin kerana kesakitan melahirkan
  • Badan tidak selangsing dahulu
  • Sembelit
  • Keguguran rambut
  • Kuantiti susu badan yang sedikit

Untuk pertanyaan produk, harga dan konsultansi secara percuma, anda boleh la menghubungi saya di

FB : Pretty Blossom , FB Page : Pretty Blossom : Health and Beauty

Hubungi Kami

 

Jadi apa pendapat anda tentang Set Bersalin Shaklee? Saya sangat berminat dengan perkongsian anda semua. Jangan segan jangan malu untuk kongsikan di ruangan komen dibawah ya.

posted by on Kanser, Kurus, Set Bersalin Shaklee, Shaklee - Alfalfa

2 comments

 

Alfalfa Shaklee terkenal dengan jolokan ‘Raja Segala Tumbuhan’. Alfalfa Shaklee diperbuat daripada Alfalfa (Medicago sativa) yang ditanam secara organic, tidak mengandungi ‘pesticides’ dan ‘ herbasides’ serta menggunakan baja bebas kimia.

Medicago sativa adalah alfalfa yang terbaik yang mempunyai gred yang tertinggi di antara tumbuhan alfalfa yang lain. Ia mempunyai akar sepanjang 20 kaki (6meter) ke dalam tanah yang membolehkannya menyerap lebih nutrisi dan alfalfa ini akan hanya dituai setelah daunnya matang.

alfalfa shaklee

Kandungan artikel untuk menjimatkan masa anda

 

Bolehkah Alfalfa di Ambil Selepas Bersalin?

  •  Ya, alfalfa boleh di ambil sejurus selepas bersalin, ianya tidak memudaratkan anda dan bayi yang baru dilahirkan
  • Ianya tidak menyebabkan bayi menjadi kuning
  • Alfalfa tidak menyebabkan kesan panas terhadap ibu dan bayi

 

Berapakah Kadar/Dos Pengambilan untuk Sehari

  • Kadar/Dos bergantung kepada ‘reason’ anda mengambil alfalfa sebagai supplement harian anda. Ia akan diberikan semasa sesi konsultansi bersama kami kerana cara pengambilan serta kadar/dos adalah berbeza-beza mengikut masalah pelanggan.

|| Read more

Harga Alfalfa Shaklee

  • Harga pasaran Alfalfa Shaklee adalah sangat berbaloi, iaitu hanya RM53.00 untuk semenanjung Malaysia dan RM56.00 untuk Sabah dan Sarawak.
  • Inginkan lebih penjimatan? Boleh. Sila hubungi kami di sini untuk mengetahui dengan lebih lanjut.

 

Adakah Alfalfa Selamat di Makan Untuk Semua Keadaan?

  • Tidak. Terdapat keadaan tertentu yang amat tidak digalakkan untuk mengambil Alfalfa Shaklee. Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultansi terbaik anda.

 

Set-Set Yang Boleh di Ambil Bersama Alfalfa Shaklee

 

Kami mendapat banyak testimoni yang memberangsangkan dan positif tentang Alfalfa Shaklee. Kesemua ‘feedback’ yang kami dapat semua pelanggan amat berpuas hati dengan Alfalfa Shaklee ini.

Seorang kawan kami sering mengalami sakit-sakit dibahagian kaki (cramped) dan perlu mengambil susu sebelum tidur. Oleh kerana beliau tidak gemarkan susu, beliau mencuba alternatif lain iaitu mengambil Alfalfa Shaklee, dan Alhamdulillah kini beliau tidak lagi mengalami sakit kaki apabila bangun pagi.

Lagi testimoni Alfalfa Shaklee seperti di bawah, Alfalfa Shaklee membantu melegakan batuk dan PMS.

testi alfalfa shaklee

 

Lagi Fakta Yang Perlu Anda Tahu Tentang Alfalfa

1. Keistimewaan Alfalfa Complex
2. Kebaikkan Alfalfa Complex Terhadap Badan
3. Fungsi Utama Alfalfa Complex
4. Kelebihan Alfalfa Shaklee

 

1. Keistimewaan Alfalfa Complex

  •  Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)
  • Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia
  • Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi
  • Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit
  • Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.
  • Membersihkan hati
  • Membantu melengkapakan zat dan nutrien dalam pemakanan seseorang

 2. Kebaikkan Alfalfa Complex Terhadap Badan

  •  Kaya dengan vitamin dan mineral. Alfalfa Shaklee Mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang. Mengandungi mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi. Alfalfa Shaklee turut mengandungi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak     dan Antioksidan.

 3. Fungsi Utama Alfalfa Complex

  • Mencuci hati, darah dan usus– ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
  • Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
  • Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.
  • Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
  • Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit
  • Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan

 

 4. Kelebihan Alfalfa Shaklee

  •  Legakan sakit-sakit otot, sendi dan belakang.
  • Membantu hilangkan kelesuan dan tekanan.
  • Memberi kelegaan semasa period.
  • Membantu Merawat arthitis
  • Membantu Merawat athma
  • Mencuci usus bagi membuang toksik
  • Membantu membuang angin dalam badan
  • Membantu mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  • Meneutralkan asid dalam badan
  • Membantu masalah keputihan pada wanita.
  • Membesar dan menegangkan payudara.
  • Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri.
  • Memulihkan urat selepas bersalin.
  • Milk booster
  • Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  • Meningkatkan stamina lelaki
  • Meningkatkan kesihatan prostat
  • Membantu Melegakan masalah sembelit/pencernaan
  • Mengurangkan paras gula dalam darah

Dapatkan Alfalfa Shaklee sebagai supplement harian anda. Dengan pelbagai manfaat seperti yang telah kami senaraikan di atas, tanpa ragu-ragu lagi Alfalfa Shaklee adalah yang terbaik dan Insyaallah boleh di ambil tanpa was-was.

Hubungi kami untuk mendapatkan Alfalfa anda ataupun boleh juga membuat pesanan melalui web ataupun melalui rangkaian pengedar kami 🙂

Contact Us

posted by on Jantung, Kanser, kesuburan, Kurus, Set Bersalin Shaklee, Set Kurus Shaklee, Shaklee, Shaklee - Omega Guard

1 comment

 

Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan terbaik di dunia. Ini adalah kerana Omega Guard Shaklee di ekstrak dari ikan laut sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun.

Omega Guard Shaklee adalah sangat bagus kerana ia bukan diperbuat daripada hati minyak ikan. Berbanding dengan produk omega lain dipasaran, Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

Satu sajian Omega Guard Shaklee dapat membekalkan 905mg asid-lemak omega-3 dan DHA.

Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal dengan teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard berbanding kebanyakan pengeluar lain yang menggunakan teknik penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan. Akan tetapi, kaedah ini buan hanya akan memusnahkan sesetengah nutrien, malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan. || Read more

Omega Guard Shaklee diproses melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan yang paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan merbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB (polychlorinated biphenyl – merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik).

omega guard shaklee

Kebaikan dan Manfaat Omega Guard Shaklee :

  • Asid lemak

Omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mendapatkannya daripada sumber makanan. Omega-3 dari sumber tumbuhan tidak boleh ditukar kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu :

  1. merembeskan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly 
  2. membuang air kecil yang timbul daripada  punca andropos
  3. mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS
  4. memberikan kesan kulit licin dan kemerah-merahan.

 

  • Mencegah Penyakit Saluran Darah dan Strok

DHA dan EPA boleh menentang thombrosis, merendahkan tekanan darah tinggi, mencairkan darah yang pekat, melincirkan saluran darah dan mengembalikan kelancaran peredaran darah.

Oleh itu, Omega Guard Shaklee sangat efektif untuk

  1. membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan di leher ataupun sakit kepala
  2. dapat merendahkan kolestrol
  3. menghindarkan pembekuan darah di dalam badan
  4. membantu megekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
  5. mengawal masalah obesiti, mencegah arterioclerosis, myocardial infarction
  6. membantu megurangkan risiko sakit jantung

 

  • Membantu Tumbesaran dan Perkembangan Otak Janin dan Membantu Perkembangan Memori

DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan :

  1. keupayaan ingatan dan pembelajaran
  2. mencegah penyakit alzheimer
  3. memelihara penglihatan dan pendengaran
  4. mencegah migrain

 

  • Meningkatkan Sistem Imun dan Menyihatkan Paru-Paru

Mengawal sistem imun seperti :

  1. memperbaiki alahan kulit
  2. psoriasis
  3. demam hay
  4. bronkitis
  5. lelah
  6. hepatitis
  7. SLE (lupus erythematosus)
  8. penyakit buah pinggang

 

  • Menentang Kanser

Kajian telah menunjukkan bahawa omega-3 boleh  :

  1. mencegah kanser paru-paru
  2. mencegah kanser payudara
  3. mencegah kanser prostat
  4. mencegah kanser kolon
  5. meningkatkan enterogastritis
  6. merangsang kesihatan hati selepas pembedahan
  7. membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

 

  • Memelihara Fungsi-Fungsi Sendi (Arthritis)

Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh itu ia boleh mencegah :

  1. kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan
  2. mencegah arthritis
  3. memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif.

 

  • Mencegah Insomnia dan Membantu Mengurangkan Tekanan

Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untul menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental seperti :

  1. kemurungan
  2. tekanan
  3. kebimbangan (anxiety)
  4. neurasthenia
  5. insomnia
  6. autism
  7. kanak-kanak hyperactive
  8. schizophrenia

 

*American Public Health Association mengesyorkan untuk memakan ikan air laut dalam sekurang-kurangnya saiz kad (permainan kad) sekurang-kurangnya dua kali seminggu untuk mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 44%

Ketahui dengan lebih lanjut lagi dengan menghubungi saya seperti di bawah, ataupun boleh membuat pesanan anda di sini juga.

Contact Us

 

  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • NetworkedBlogs
  • Twitter
  • Flickr
  • Pinterest
UA-44037597-1