+ Google Daftar Ahli Shaklee OnlinePengedar Shaklee | Harga Set Bersalin, Kesuburan, Mengandung, Kehamilan, Kecantikan, Kurus, Menyusu, Berpantang Shaklee dari Pengedar Shaklee di Seri Kembangan, Bangi dan Kajang | Page 9

posted by on Tips of the day

No comments

Tip of The Day

Health tip of the day : Fruits

Fruits

posted by on Berhenti Merokok, Jantung, Kanser, Kecantikan, Shaklee, Shaklee - Vivix

2 comments

Harga Vivix Shaklee memang agak mahal berbanding dengan produk-produk lain di dalam rangkaian produk-produk Shaklee. Sememangnya saya akui, harga Vivix Shaklee memang membuat orang berfikir 3,4,7,8 kali untuk beli. TAPIIIIIII………………….we need to look at the other side of the product la betul tak?

Kita kena tengok dulu kelebihan, kehebatan dan manfaat yang kita boleh perolehi daripada Vivix Shaklee ni, bukan terus jump to the conclusion, “ahh mahal sangat la, tak nak beli, membazir je”

Walaupun ESP Shaklee adalah all time favourite, rasa berkrim dan sangat disukai ramai, saintis Shaklee tetap berusaha untuk menghasilkan produk yang lebih hebat lagi, yang mana salah satu fungsinya ialah melambatkan kesan penuaan (bukan melambatkan penuaan ye, nampak muda dan young at heart, begitu lah lebih kurang 🙂 ) dan akhirnya tercipta satu produk iaitu Vivix Shaklee. Antara bahan terpenting yang terkandung dalam Vivix Shaklee ini ialah Polyphenol yang mana khasiatnya ialah sebagai anti oksida serta awet muda dan anti penuaan.

|| Read more

Bagaimana Vivix Shaklee berfungsi, ialah ia memperbaiki sistem tubuh kita dari peringkat sel/DNA.

Memahami Konsep DNA

DNA dalam badan kita, ianya ialah teras, basic unit, dalam sel kita, yang mengkodkan setiap unsur-unsur benda hidup dalam dunia ni. Secara teorinya, permasalahan yang berlaku dalam penuaan ada empat perkara.

1. Kerosakan DNA -Secara asasnya, pemulihan DNA, ialah konsep untuk menghidupkan kembali sel dan organ. Kerosakan DNA tetap akan berlaku, bila usia kita meningkat. Jadi sama ada kita rela ataupun tak, badan kita ni akan menjadi semakin lemah seiring dengan peningkatan usia.

2. Perubahan Proses Genetic DNA -Salah satu cara berlakunya penuaan ialah berlakunya penukaran proses DNA, dari proses pembesaran kepada proses pemulihan. Kiranya, pada usia kita meningkat, proses DNA untuk pembesaran berlaku, dan sampai satu tahap , sistem genetic ini bertukar kepada sistem pemulihan DNA, kerana pada masa itu, sel kita dah banyak yang rosak, sebab banyak sangat terdedah dengan oksida oksida dan bahan-bahan tercemar di luar sana.

3. Sel Mitochondria – Secara semula jadinya berkurang, menyebabkan kekurangan tenaga untuk sel berfungsi, dan seterusnya membuatkan organ dan tisu anda tidak berfungsi seperti biasa. Apabila sel sudah kekurangan tenaga, organ kita tidak boleh buat kerja macam biasa.

4. Advanced Glycation End Products (AGE Protein), katanya benda ni macam plug kat gigi, bila dah banyak sangat AGE Protein dihasilkan, fungsi organ kita dah tak berapa betul nak buat kerja, tidak berfungsi dengan baik.

Jadi, macam mana nak mencegah melambatkan kesan penuaan dan nak kelihatan muda remaja?

No 1. Wuduk

No 2. Doa-doa yang boleh diamalkan untuk memelihara kecantikan muka.

No 3. Resveratrol.

Di luar negara, penemuan scientist mendapati resveratrol  ni banyak terdapat di dalam wain yang diminum. So, macam mana kita yang beragama Islam nak dapatkan khasiat resveratol untuk mengekalkan keremajaan khususnya?

Jawapannya adalah Vivix! Kajian telah membuktikan resveratol di dalam vivix boleh membantu mengekalkan awet muda. Kiranya, ambil vivix sebulan, lebih baik dari mengambil 3000 wain, kerana kandungan resveratol.

Selain daripada mengekalkan keremajaan, resveratrol mempunya banyak fungsi lain seperti :

Kalau nak cerita semua kebaikan Vivix Shaklee, 10hari 10malam pun takkan habis. So saya akan ceritakan dari semasa ke semasa ye 😉

vivix Shaklee

Mekanisma VIVIX SHAKLEE
Now jom kita tengok bagaimana vivix berfungsi. Ada 4 mekanisma vivix shaklee ni berfunsi .

  • Mempertahankan DNA (defense )
  • Memberikan tenaga DNA (energy)
  • Memulihkan DNA (repair)
  • Meningkatkan DNA (performance)

Jadi dengan semua kebaikan Vivix ni, apa lah sangat wang ringgit tu jika nak dibandingkan dengan kesihatan. Kalau ada wang yang banyak pun, tapi tak sihat, sakit, tak guna jugak, betul tak? Apalah salahnya kita belikan Vivix Shaklee ni untuk ibubapa kita, yang dah menjaga, membesarkan dan mendidik kita sepanjang hayat kita (sepanjang hayat tau, bukan sampai kita besar je).

Testimoni Vivix Shaklee

vivix kencing manis

Nak harga Vivix Shaklee dengan lebih murah lagi?

Boleh. Beli dua botol vivix Shaklee, anda akan mendapat keahlian secara percuma. Kemudian boleh enjoy vivix Shaklee dengan harga yang lebih murah. Nak satu je? Boleh daftar ahli dengan Pretty Blossom, cara-caranya seperti di daftar ahli Shaklee.

Jangan tunggu lama-lama, rasailah sendiri kehebatan Vivix Shaklee ini. Boleh hubungi kami untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi.

 Contact Us

posted by on Daftar Ahli, Shaklee

4 comments

Daftar Ahli Shaklee

 

Salam and Hi,

Mesti ada orang yang bertanya ataupun keluarkan pernyataan  seperti di bawah ni kan jika ada yang mengajak untuk daftar ahli Shaklee?

  • Kenapa nak kena daftar ahli?
  • Kan boleh beli je daripada SID yang ada?
  • Saya nak makan je, tak mahu jual-jual.
  • Tak perlulah nak daftar ahli bagai.

Pada sesiapa yang belum tahu lagi, anda akan mendapat banyak kelebihan jika anda daftar ahli Shaklee. Tak kisah la anda hanya nak menggunakan Shaklee ataupun hendak menggunakan Shaklee sambil berniaga (tentunya pilihan yang lebih bijak lagi), anda akan mendapat kelebihan jika anda daftar ahli shaklee berbanding sesiapa yang tidak mendaftar.

Mengapa anda harus memilih Shaklee, dan group Jutawan?

  • Pertama, ianya selamat, 100% asli dan vitaminnya natural, berkesan dan yang paling penting ialah HALAL!
  • Kedua, pemasaran Shaklee lebih memberi penekanan kepada jualan produknya yang berkualiti, selamat dan berkesan.
  • Ketiga, anda boleh memilih untuk menjadi pengguna, ataupun menjalankan perniagaan secara separuh masa tanpa perlu meninggalkan pekerjaan anda, oleh itu anda dapat membuat pendapatan sampingan. Tentunya mendapat wang saku di tengah-tengah bulan adalah amat melegakan terutama sekali di masa sekarang, dimana harga barangan tinggi dan peningkatan kos sara hidup yang agak drastik pada masa kini.

Ataupun

  • Anda juga boleh menjadi seorang suri rumah dah masih mengaut 3,4 atau 5 angka sebulan. Oklah tu kan, siapa yang nak bagi? 😉

Group Jutawan.

Group Jutawan adalah kumpulan yang paling aktif buat masa ini. Kami melakukan perniagaan secara flexible tetapi konsisten. Tiada paksaan buat anda untuk menghadiri kelas ataupun seminar yang dijalankan, dan semuanya boleh dijalankan dari rumah 🙂 Kami juga searing mengadakan ‘coaching‘ secara online khasnya untuk memberi penekanan kepada keperluan rohani. Apabila hubungan kita dengan Allah baik, maka secara automatic hubungan kita dengan manusia juga akan menjadi baik, betul tak?

Group Jutawan dinaungi oleh Presidential Master yang berpendapatan 6 angka sebulan. Tahukah anda, di group kami presidential master wajib menderma RM10K sebulan ke yayasan Maahad Tahfiz yang terpilih. Di sini saya ingin menekankan bahawa kami bukan hanya mementingkan aspek material semata-mata, tetapi juga aspek kerohanian dan keagamaan. Kami ingin memastikan apa sahaja yang kami lakukan pada masa ini, akan memberi keberkatan dan juga sebagai bekalan di sana nanti. Mahukah anda bersama kami untuk mencari ‘saham’ bukan saja di dunia, tetapi juga di akhirat?

Master and Presidential Master Group Jutawan

Mereka berpendapatan 5-6 angka sebulan. Mereka tidak bermegah-megah dengan kemewahan yang mereka miliki. Mereka humble. Mereka menyumbang 4-5 angka sebulan ke maahad-maahad tahfiz yang terpilih. Mahukah anda bersama kami?

 

Inilah antara beberapa sebab mengapa anda perlu daftar ahli Shaklee bersama pengedar Shaklee group Jutawan 🙂

Cara Mendaftar :

Terdapat dua cara untuk daftar ahli Shaklee iaitu secara percuma, atau pun berbayar. Jom lihat cara mendaftar dan kelebihan yang boleh anda perolehi jika anda daftar ahli Shaklee seperti di bawah :

1. Daftar ahli Shaklee secara percuma bersama pretty0blossom.com dengan pembelian 200 points (lebih kurang RM660 untuk semenanjung & RM850 untuk Sabah/Sarawak)

2. Daftar ahli Shaklee bersama pretty0blossom.com dengan hanya RM65 tanpa membeli product.

Sangat mudah kan? Now, jom kita lihat apakah kelebihan-kelebihan yang anda boleh perolehi jika anda daftar ahli Shaklee.

Mengapa perlu mendaftar keahlian?

Makan sendiri / own consumable :

  • Kumpul points & dapat cashback
  • Kongsi dengan rakan2 & keluarga
  • Dapat membeli dengan harga yang lebih murah

Dapat menjana pendapatan (bagi yang berminat) :

  • Bimbingan dan sokongan berterusan
  • Tutorial dan coaching secara online
  • Support group eksklusif daripada kami
  • Kelas-kelas  yang boleh diuruskan di rumah anda sendiri
  • Peluang untuk mempelajari ilmu2 bisnes internet, pemasaran FaceBook, teknik-teknik perniagaan internet terkini, jana pendapatan pasif dan banyak lagi.

Jadi apa tunggu lagi, JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE SEKARANG! Rugi tau kalau tak daftar!!

Boleh isikan borang dibawah untuk daftar ahli Shaklee dan saya akan hubungi anda selepas menerima salinan borang pendaftaran :

Powered byEMF Online Form

Testimoni ahli Shaklee yang daftar ahli dengan group kami.

I Can’t Ask For More

posted by on Jantung, Kecantikan, kesuburan, Shaklee, Shaklee - CoQ10

4 comments

CoQ 10 (Coenzyme 10)

 

Bersempena dengan ‘promotion’ daripada Shaklee untuk bulan September ini iaitu CoQ10 Shaklee, sesuai lah kiranya saya menerangkan tentang Coenzyme Q10 atau pun secara singkatannya dipanggil CoQ10.

Apa Itu CoQ10?

Secara ringkasnya, CoQ10 adalah minyak yang larut didalam badan manusia (vitamin-like), yang merupakan rantaian pengangkutan elektron yang ‘mengambil bahagian’ dalam pernafasan selular aerobik dan menjana tenaga dalam bentuk ATP (molekul yang menghasilkan tenaga). Oleh itu ia boleh dijumpai di dalam organ-organ yang mempunyai tenaga yang tinggi seperti jantung, hati dan buah pinggang.

Terdapat beberapa tahap ‘redox‘ untuk Coenzyme Q10:

1. teroksida sepenuhnya (ubiquinone),

2. semiquinone (ubisemiquinone),

3. dikurangkan sepenuhnya (ubiquinol).

Keupayaan molekul ini wujud dalam bentuk teroksida sepenuhnya (completely oxidize – ubiquinone) dan yang dikurangkan sepenuhnya (completely reduced form – unisemiquinone) membolehkan ia menjalankan tugasnya dalam rantaian pengangkutan elektron dan juga sebagai antioksidan.

Fungsi CoQ10 Shaklee Terhadap Tubuh.

Dah tahu secara ringkas tentang CoQ10, mari kita tengok fungsi dan kelebihannya pula. CoQ10 bukan saja ada satu, dua atau tiga kebaikkan, tapi ada banyaakkkkk fungsi yang sangat bagus. Jom kita tengok seperti di bawah :

‘Supplemention Benefits of CoQ10 Shaklee’

Penyakit Jantung / Heart Disease – Studies in the 1990s concluded that dietary supplements with CoQ10 reduced oxidation of low-density lipoprotein.

|| Read more

Migrain dan Sakit Kepala / Migraine and Headaches

– Supplementation of  CoQ10 has been found to have a beneficial effect on the condition of some sufferers of migraine headaches. It has been used effectively in the prophylaxis of migraines, especially in combination with a daily supplement of magnesium citrate and riboflavin (vitamin B2).

Kanser / Cancer CoQ 10 is also being investigated as a treatment for cancer, and as relief from cancer treatment side-effects.

Tekanan Darah / Blood Pressure – A recent (2007) meta-analysis of the clinical trials of  CoQ 10 for hypertension reviewed all published trials of CoQ10 for hypertension, and assessed overall efficacy, consistency of therapeutic action, and side-effect incidence. Meta-analysis was performed in 12 clinical trials (362 patients) comprising three randomized controlled trials, one crossover study, and eight open-label studies. The meta-analysis concluded that  CoQ 10 has the potential in hypertensive patients to lower systolic blood pressure by up to 17 mm Hg and diastolic blood pressure by up to 10 mm Hg without significant side-effects.

Jangka Hayat / Lifespan – One study demonstrated that low dosages of  CoQ 10 reduce oxidation and DNA double-strand breaks, and a combination of a diet rich in polyunsaturated fatty acids and  CoQ 10 supplementation leads to a longer lifespan in rats.

Kosmetik / Cosmetics  CoQ 10 may be of benefit as an ingredient for topical cosmetic products.

Selain daripada yang dinyatakan di atas, ada banyak lagi kebaikkan CoQ10 yang lainnya seperti meningkatkan kesuburan, mencerahkan kulit wajah yang kusam dan sebagainya. Malah Dr. Zubaidi juga ada menerangkan di dalam blog beliau tentang bagaimana CoQ10 boleh ‘membantu kualiti sperma lelaki’

*Nantikan info seterusnya di artikel akan akan datang.

Hubungi kami untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi tentang CoQ10 dan dapatkan konsultansi eksklusif daripada kami, hanya untuk pelanggan yang eksklusif juga!

CU

Till then!

 

  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • NetworkedBlogs
  • Twitter
  • Flickr
  • Pinterest
UA-44037597-1