+ Google Set Bersalin Shaklee Melengkapkan Keperluan Ibu Dalam PantangPengedar Shaklee

Set Bersalin Shaklee Membantu Memulihkan Ibu Dalam Pantang

Sep
2013
17

posted by on Set Berpantang Shaklee, Set Bersalin Shaklee, Shaklee

3 comments

set bersalin shaklee

Keadaan Ibu Selepas Melahirkan

Proses melahirkan bayi adalah satu perasaan yang menakjubkan. Setiap ibu mempunyai rasa yang berbeza-beza, mungkin ada yang merasa segar dan girang – amat berpuas hati secara fizikal, mental dan emosi. Atau mungkin ada juga yang terasa lebam-lebam dan cedera, bingung dan tersangat letih, kecewa dan mungkin murung. Keadaan ini berlaku mungkin disebabkan oleh  koyakan atau potongan (episiotomi), oleh itu respon ibu-ibu yang melahirkan adalah berlainan sama sekali bergantung kepada setiap individu.

Namun, walaup apapun yang anda rasai, anda perlu ingat bahawa anda sedang berada di satu fasa, iaitu fasa pemulihan, pemulihan daripada pergolakan fizikal yang agak drastik terutama sekali jika anda melahirkan melalui pembedahan caesarean.

Jadi, berlembutlah terhadap diri dan badan sendiri. Anda memerlukan masa yang banyak untuk berehat dan mengumpul kembali tenaga yang hilang.

Perubahan-perubahan yang berlaku selepas melahirkan.

Selama beberapa bulan badan anda telah menampung dan membesarkan bayi didalam kandungan, perubahan-perubahan hormon yang berlaku untuk menyokong bayi semasa didalam kandungan akan kembali seperti normal. Ini akan memberi kejutan terhadap badan anda kerana perubahan yang drastik itu. Jika ibu-ibu yang hamil memerlukan nutrisi yang lengkap dalam pemakanan untuk memastikan kandungan dan diri mereka berada dalam keadaan yang baik dan sihat, begitu juga dengan ibu-ibu yang telah melahirkan. Disini lah pentingnya ibu-ibu yang melahirkan mendapatkan rehat yang secukupnya dalam tempoh berpantang.

Uterus (rahim) akan mengecil dengan pantas dan mengecut kembali kepada saiz dan kedudukan normal. Ibu-ibu yang menyusukan seringkali akan dapat merasakan pengecutan rahim terutama sekali ketika menyusukan bayi anda. Pengecutan rahim membuatkan ibu-ibu akan merasa seakan kontraksi kelahiran ketika ianya berlaku. Ini adalah kerana hormon oksitosin yang menggalakkan pengecutan uterus merembes keluar apabila anda menyusukan bayi.

Vagina anda akan mendapat kembali kepada asal. Begitu juga dengan lantai pelvis anda, walaupun sudah melonggar, akan kembali ke posisi hampir sama posisi asal. Anda boleh mempercepatkan proses ini dengan membuat senaman lantai pelvis secara teratur secepat mungkin selepas melahirkan.

Jika anda merasa lebam dan letih, jangan bimbang, anda akan pulih. Kegeseran dan kekoyakan kecil kepada leher rahim, vagina dan perineum (tempat antara pembukaan vagina dan anus) selalunya memulih dengan cepat. Episiotomi mungkin akan mengambil masa yang agak lambat, jahitan akan mengambil masa selama beberapa hari hingga beberapa minggu, bergantung kepada individu itu sendiri.

Pengurangan Berat Badan

Ramai wanita kecewa apabila mendapati yang badan mereka tidak kembali kepada bentuk asal dengan segera selepas melahirkan. Malangnya, perkara ini bukanlah semudah itu. Badan anda baru saja melalui proses major iaitu kehamilan dan kelahiran, dan sudah tentu mengambil sedikit masa untuk kembali pulih. Lemak yang berlebihan pula mungkin tidak hilang kerana ia berfungsi sebagai simpanan tenaga untuk penyusuan.

Perkara ini mungkin agak merisaukan setengah wanita, tetapi jangan lupa, badan anda mengambil masa selama sembilan bulan untuk anda jadi begini, jadi adalah wajar anda membenarkan badan anda mengambil masa yang sama untuk mendapatkan bentuknya kembali. Dengan pemakanan yang baik dan senaman yang konsisten mampu membantu anda menghilangkan berat badan.

Doktor Pakar Dr. Hamid Arshat Menyarankan Pengambilan Supplement dan Vitamin di Teruskan Sehingga Selepas Bersalin dan Seterusnya Sehingga Akhir Hayat Seseorang Wanita

 

Testimoni Set Bersalin

Jika anda mencari testimoni dan kebaikkan Set Bersalin Shaklee, anda boleh teruskan untuk membaca artikel ini kerana kami akan menerangkan tentang kebaikkan dan khasiat Set Bersalin Shaklee ini.

 

Perkara Penting Yang Perlu Anda Tahu Tentang Set Bersalin Shaklee

Untuk tidak membuang masa anda, kami akan kongsikan perkara penting yang perlu anda tahu tentang Set Bersalin Shaklee.

1. Adakah Set Bersalin Shaklee selamat untuk ibu dan bayi yang menyusu?

–> Ya, Set Bersalin Shaklee ini amat selamat untuk dimakan malah salah satu produknya sangat dapat membantu untuk menurunkan ‘joundice’ yang dihadapi oleh bayi.

2. Adakah set ini sesuai untuk ibu yang melahirkan secara pembedahan?

–> Ya, set ini amat selamat dan sesuai untuk dimakan oleh ibu yang melahirkan secara pembedahan mahupun secara normal. Anda boleh melihat vlog testimoni di atas oleh ibu yang melahirkan secara pembedahan (Maklumat eksklusif pengambilan vitamin akan disertakan dengan barang semasa penghantaran)

3. Bilakah saya boleh mula mengambil Set Bersalin Shaklee?

–> Anda boleh mengambil Set Bersalin Shaklee sejurus selepas bersalin, ia akan membantu anda untuk mengembalikan tenaga dan membantu menggalakkan pengeluaran susu (Maklumat eksklusif pengambilan vitamin akan disertakan dengan barang semasa penghantaran)

4. Perlukah saya mengambil set jamu atau herba berpantang yang lain?

–> Tidak perlu kerana Set Bersalin Shaklee ini amat lengkap dan memenuhi semua keperluan ibu berpantang secara 100%, memulihkan luka bersalin, memperbanyakkan susu serta untuk mengembalikan bentuk badan.

5. Berapakah harga Set Bersalin Shaklee?

–> Harga Set Bersalin Shaklee ini adalah amat berbaloi kerana penggunaannya adalah sehingga 4bulan.

Untuk mendapatkan harga yang berbaloi-baloi dan penjimatan hebat ini anda boleh menghubungi Pretty Blossom di FB ataupun di talian (SMS) 019-3188981 (Whatsapp) 013-2826262

 • Set Asas RM275 (RM69 sebulan)
 • Set Extra RM 475 (RM119 sebulan)
 • Set Premium RM590 (RM150 sebulan)

6. Saya nak membeli pada harga ahli, boleh tak?

–> Sangat boleh, anda boleh dapatkan harga ahli di sini.

Set Bersalin Shaklee Membantu Memulihkan Ibu Dalam Pantang.

Selalunya terdapat masalah untuk ibu-ibu yang baru melahirkan, terutama sekali yang menyusukan anak mereka secara eksklusif untuk mengambil set-set berpantang, kerana dikhuatiri set berpantang yang diambil terlalu panas dan tidak sesuai.

Tetapi dengan adanya set bersalin Shaklee, keadaan itu akan dapat dielakkan. Ini kerana set bersalin Shaklee dirumus istimewa sesuai buat ibu-ibu yang baru melahirkan dan merangkumi semua keperluan tradisional seperti zaman dahulu. Set bersalin Shaklee memberikan kesan yang sama tanpa perlu mengambil air dan ubat-ubatan yang pahit dan tidak menyelerakan.

Fungsi-fungsi dalam supplement dalam set bersalin Shaklee :

 • Memulihkan keadaan dalaman badan
 • Mengawal emosi ibu yang melahirkan
 • Memanaskan badan
 • Mengelakkan sembelit
 • Membuang toksin didalam badan
 • Menyembuhkan luka
 • Membanyakkan susu

 

1. Set Bersalin Shaklee – Basic

Set Bersalin - Basic

Terdiri daripada :

Vita-Lea

 • Merupakan multi-vitamin yang lengkap dengan 100% vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh.
 • Mengandungi iron untuk menambah darah yang hilang ketika melahirkan
 • Memberi stamina dan tenaga kepada ibu yang baru melahirkan

Vita-C

 • Memulihkan luka dalaman dan luaran
 • Memelihara sistem kalenjar ibu
 • Menaikkan antibodi semulajadi tubuh

B-Complex

 • Menjaga kesihatan saraf
 • Membantu mengelakkan tekanan (stress/meroyan)
 • Menukarkan makanan kepada tenaga (mengelakkan kegemukan)

Zinc Complex

 • Bagus untuk penyembuhan luka dalaman dan luaran (khasiatnya seperti ikan haruan-kaya dengan zinc)
 • Membantu meningkatkan metabolisma B-Complex
 • Mengelakkan rambut gugur

*Penggunaan sehingga 2-3bulan

 

2. Set Bersalin Shaklee – Extra (Penyusuan)

Set Bersalin -Extra

Terdiri daripada :

Set Bersalin shaklee -Basic dengan tambahan OsteMatrix dan ESP (Energizing Soy Protein)

OsteMatrix

 • Membekalkan kalsium kepada ibu dan bayi
 • Melegakan saraf dan otot ibu serta mengelakkan tekanan (bersama B-Complex)
 • Mengelakkan kerosakan gigi dan tulang rapuh

ESP – Energizing Soy Protein

 • Membekalkan sumber protein dan menghasilkan hormon didalam badan
 • Merupakan kompenan utama didalam susu ibu (protein)
 • Membantu penyembuhan luka dengan pantas dan menyeluruh

*Soya yang digunakan dalam produk Shaklee ialah Non-GMO soya yang tidak merbahayakan kesihatan.

*Penggunaan sehingga 2-3bulan

 

3. Set Bersalin Shaklee – Premium (Menyusukan dan Menguruskan Badan)

set bersalin premium

 

Terdiri daripada :

Set Bersalin shaklee -Extra dengan tambahan Lecithin dan Alfalfa

Lecithin

 • Mengandungi 13 kebaikan untuk kesihatan manusia
 • Mengandungi choline untuk kecerdasan akal
 • Lecithin berfungsi sebagai pemecah molekul asid dan berlemak kepada rantaian yang halus dan mudah untuk di emulsi.

*Ibu yang mengambil Lecithin semasa menyusukan akan mengalirkan choline yang sangat baik untuk perkembangan otak bayi yang disusukan

Alfalfa

 • Kaya dengan serat, protein, asid amino, klorofil, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia
 • Memerangkap lemak yang dicairkan oleh Lecithin dan membawanya keluar dari badan
 • Merupakan galactagogue iaitu herba yang boleh memperbanyakkan susu ibu.

*Penggunaan sehingga 2-3bulan

 

Set bersalin Shaklee terbukti selamat tanpa memberikan kesan sampingan kepada ibu dan bayi, serta ia juga amat bermanfaat dalam pertumbuhan otak dan fizikal bayi, bayi berada dalam keadaan sihat InsyaAllah serta ia juga membantu membina antibodi.

Dengan set bersalin Shaklee ibu-ibu yang melahirkan juga akan mendapat menfaat kesihatan, dapat memberikan penyusuan secara eksklusif kepada bayi dengan lancar serta dapat menguruskan badan dengan langsing dan sihat.

Tetapi perlu di ingat, konsep utama untuk mendapatkan bekalan susu yang berterusan adalah melalu konsep ‘demand vs supply‘. Lebih kerap anda menyusukan bayi anda, lebih kerap anda membuat ‘pumping‘, lebih banyak signal yang akan dihantar oleh otak supaya tubuh menghasilkan susu untuk memenuhi permintaan ataupun demand.

 

Apa kata mereka yang berpuas hati dengan set bersalin/berpantang Shaklee :

set mengandung shaklee

testimoni set bersalin shaklee 8 testimoni set bersalin shaklee 7 testimoni set bersalin shaklee 6 testimoni set bersalin shaklee 5 testimoni set bersalin shaklee 4 testimoni set bersalin shaklee 1 testimoni set bersalin shaklee 3

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi, hubungi saya untuk mendapatkan konsultansi berkenaan set bersalin Shaklee yang sesuai dengan anda.

Butlah pilihan dengan bijak 🙂

Contact Us


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: ,

3 comments

 1. erni

Trackback e pingback

 1. Alfalfa Shaklee Ajaib Terbaik Dan Menarik | Pretty BlossomPretty Blossom
  […] Pelangsingan Badan Shaklee, Set Bersalin Shaklee, Set Menyusu Shaklee, dan lain-lain mengikut kesesuaian dan masalah […]
 2. Set Bersalin Shaklee Untuk Berpantang Lepas PembedahanPengedar Shaklee
  […] Semoga anda mendapat manfaat dari perkongsian kami ini. Klik link ini sekiranya anda mahu mendapatkan maklumat lanjut berkenaan SET…

Leave a Reply

 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • NetworkedBlogs
 • Twitter
 • Flickr
 • Pinterest
UA-44037597-1