+ Google Shaklee Archives | Page 4 of 4 | Pengedar ShakleePengedar Shaklee | Page 4

Posts Tagged ‘Shaklee’

posted by on Shaklee, Shaklee - ESP

8 comments

 

ESP Shaklee atau pun Energizing Soy Protein adalah salah satu daripada product lagendary daripada Shaklee selain daripada vitamin tertua di dunia iaitu Vita-Lea.

ESP Shaklee merupakan serbuk protein yang menggunakan soya ‘non-GMO‘ ( non genetically modified organism) yang diproses pada kadar suhu rendah serta menggunakan persijilan Identity Preserved Programme (IPP) bagi memastikan kacang soya bebas daripada perubahan genetik daripada benih sehinggalah pengeluarannya.

Tahukah anda, sesetengah protein soyadiproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavin yang bermanfaat malah membentuk, kontaminasi bersilang dengan bahan kimia yang digunakan semasa pemprosesan. || Read more

Setiap tin ESP Shaklee 850g dihasilkan daripada 30kg kacang soya yang merupakan sumber protein biologi lengkap berasakan tumbuhan.

soybean

 

Fungsi ESP Shaklee ini adalah untuk membekalkan sumber protein kepada tubuh. Mari kita lihat apakah kesan jika seseorang itu mengalami kekurangan protein :

 

  • Menurunkan sistem antibodi atau daya tahan tubuh terhadap penyakit
  • Mengganggu tumbesaran kanak-kanak (tubuh, otak dan minda)
  • Kekurangan protein yang kritikal kepada kanak-kanak boleh menyebabkan kwashiorkor dan kerencatan akal
  • Kulit kusam, kasar dan kendur
  • Luka lambat sembuh
  • Lemah tenaga batin

Kelebihan ESP Shaklee :

  • Awet muda – asid amino penting untuk membina otot kukurambutdarah, organ, kulit, gland dan lain-lain.     Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.
  • Meransang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
  • Pembekal tenaga- membekal tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.
  • Membaiki pigmentasimembaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
  • Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan ransangan.
  • Baik untuk prostat – Genistein yang terkandung dlm kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser.
  • Membantu meningkatkan pengeluaran susu

 

ESP Shaklee

 

Kesimpulannya, pengambilan protein adalah penting untuk tubuh dan merupakan komponen utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu.

Kekurangan protein melemahkan daya tahan melawan penyakit (melemahkan sistem imun badan), masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kematian.

 

Mari kita lihat apa kata pengguna :

ESP Shaklee

 

testi2 esp

testimoni-esp-11oct

 

Dengan pelbagai khasiat yang dibekalkan oleh ESP ini, adalah sangat berbaloi untuk anda menjadikannya sebagai sumber supplement harian anda. Berminat untuk mendapatkan konsultansi percuma? Anda boleh hubungi kami disini atau pun mengisi borang pesanan online.

Contact Us

posted by on Nutrisi Penting Untuk Ibu Hamil, Set Mengandung Shaklee, Shaklee, Shaklee - ESP

23 comments

pregnant

 

Set mengandung Shaklee mengandungi nutrisi penting untuk ibu hamil. Ibu hamil memerlukan nutrisi yang lengkap dan seimbang sebagai kunci untuk mendapatkan bayi yang sihat, susu yang banyak dan berkualiti serta badan yang kuat dan sihat semasa tempoh berpantang. Dengan nutrisi yang lengkap juga dapat membantu ibu-ibu hamil sembuh dengan cepat semasa berpantang. Kekurangan nutrisi boleh membuatkan ibu-ibu hamil berasa letih, lesu dan tidak bertenaga.

set mengandung shaklee

Set mengandung Shaklee bukan saja melengkapi keperluan nutrien ibu-ibu hamil, tetapi juga bertindak sebagai pembekal nutrien semulajadi kepada ibu-ibu. Tahukah anda betapa banyak pil antenatal yang dihasilkan secara sintetik dan mengambil masa yang lama untuk hancur dan diserap oleh tubuh?

vitalea vs obimin

Selepas 4 jam, obimin masih belum hancur dan selepas dipegang, warna pink itu masih tebal dan intact. Selepas 4 jam air dibuang rupa obimin kelihatan seperti batu. Ini di dalam keadaan asas (hanya direndam didalam air) tanpa percampuran bahan-bahan lain. Didalam perut kita vitamin ini akan bercampur dengan segala macam bahan dan makanan yang kita makan, dah akan melambatkan lagi proses penyerapan vitamin.

 

|| Read more

Ini adalah di dalam keadaan asas yang direndam dengan air. Bayangkan bagaimana lamanya proses untuk vitamin ini diserap oleh tubuh di dalam badan kita, dengan kehadiran bahan-bahan lain didalam tubuh?

 

Set Mengandung Shaklee Super Jimat

Mengapa saya katakan bahawa Set Mengandung Shaklee ini SUPER JIMAT? Ini adalah kerana set mengandung ini boleh digunakan sehingga selepas kelahiran bayi, anda hanya perlu menambah beberapa produk sahaja untuk melengkapakan set mengandung kepada Set Bersalin Shaklee, dan satu set adalah untuk kegunaan selama lebih kurang 4bulan.

Jadi nampak kan mengapa saya katakan bahawa set ini adalah super jimat? 🙂

 

set mengandung shaklee

 

Set Mengandung Shaklee terdiri daripada :

Energizing Soy Protein (ESP)

  • Membekalkan protein
  • Mengekalkan pertumbuhan dan memelihara tisu badan
  • Memberi tenaga kepada ibu-ibu hamil dan membantu ibu-ibu memperolehi kesan yang optimum dalam pengambilan vitamin-vitamin yang lain
  • Kulit menjadi lebih licin, gebu dan anjal
  • Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
  • •Blok-blok pembinaan asas badan ibu & bayi.
    •Trimester ke-2 & ke-3 – bayi sedang berkembang dengan pantas.
    Penghasilan susu ibu
  • Bebas laktosa secara semulajadi
    Bebes kolesterol  secara semulajadi
    Soya tidak diubahsuai secara genetik (GMO)

Sustained Released Vita-C

  • Sebagai antioksidan
  • Penghasilan kolagen – membina tulang rawan, otot-otot & tulang-tulang fetus.
  • Sistem imun – membantu lawan jangkitan & penyakit (bagi wanita hamil, ibu yang menyusu & bayi).

Vita-Lea Iron Formula (Multivitamin)

  • Merupakan multi-vitamin yang lengkap dengan 100% vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh.
  • Membantu ibu menambah zat besi kerana semasa hamil, semua zat daripada ibu akan disalurkan kepada anak didalam kandungan. Ibu hamil perlu mengambil nutrien tambahan untuk menampung kekurangan vitamin dalam diri.
  • Dirumus khas dengan 28 vitamin-vitamin penting & mineral perlu untuk kesihatan optimum & tenaga.
  • Kekurangan zat besi –  Anemia (wanita mengandung & ibu-ibu yang menyusu)
    Trimester terakhir – fetus menyerap zat besi dari ibu.

    Mengurangkan risiko kelahiran bayi kurang matang.

B-Complex

  • Menjaga kesihatan saraf
  • Membantu mengelakkan tekanan
  • Menstabilkan emosi ibu
  • Lengkap dengan 8 kumpulan vitamin yang diperlukan oleh tubuh
  • Sistem penyerapan bioaktif (meningkatkan penyerapan asid folik)
  • Menyokong:
    Sistem saraf sihat
    •Penghasilan hormon & sel-sel darah merah
    Penghasilan tenaga
  • 400mcg harian sebelum konsepsi & semasa awal kehamilan mengurangkan risiko bayi dilahirkan dengan kecacatan tiub neuron sehingga 70%.

OsteMatrix (Kalsium dan Magnesium)

  • Kalsium penting untuk membina darah, tulang, gigi dan saraf
  • Kalsium yang ada dalam badan ibu akan diserap oleh bayi di dalam kandungan jadi ibu hamil perlu mengambil sumber tambahan untuk mendapatkan kalsium untuk tubuh mereka
  • Kekurangan kalsium akan menyebabkan ibu hamil mengalami risiko osteporosis, sengal-sengal dan sakit badan, kelesuan dan menampakkan kesan penuan.
  • Pengambilan OsteMatrix juga dapat mengatasi masalah susu merundum (selepas melahirkan) ketika period.

Omega Guard (EPA dan DHA)

  • DHA adalah asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata serta organ-organ badan yang lain, danamat penting untuk perkembangan otak dan janin.
  • Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri dan mendapatkannya daripada susu ibu (selepas dilahirkan) dan daripada plasenta (ketika di dalam kandungan), oleh itu ibu hamil akan mengalami kekurangan DHA ketika hamil.
  • Ibu-ibu hamil dan menyusu disarankan untuk mengambil omega 3 untuk perkembangan fetus dan sebagai supplement kepada ibu hamil itu sendiri.

 

Kesemua supplement di atas disarankan untuk diambil oleh ibu mengandung dan
boleh digunakan sehingga tempoh bersalin/berpantang nanti. Selepas bersalin, Zinc
Complex (membantu menyembuhkan luka dengan cepat) dan Alfalfa Complex (meningkatkan imunisasi, membantu meningkatkan penghasilan susu ibu) disertakan untuk melengkapkan set mengandung sebagai set bersalin.

 

Apa kata mereka?

Ambik Set Mengandung Shaklee, tapi kulit jadi makin bersih, jerawat dah makin kurang, kulit dah tak kering macam dulu. Ambil 10hari pun dah nampak kesan, ambik set kulit yang mahal, 6 bulan pun takde kesan lagi.

set mengandung shaklee

Ambil set berpantang (asas yang sama dengan set mengandung) – bersalin ceaser tak rasa sakit 🙂

set mengandung shaklee

Cuba mengambil Set Mengandung Shaklee sebab banyak testi yang best2, badan rasa segar dan berat badan tak naik mendadak seperti kehamilan sebelumnya.

set mengandung shaklee

Vitamin penting untuk kesihatan ibu mengandung dan kesihatan dan pembentukan otak bayi. Teruskan mengambil supplement selepas mengandung, malah sehingga akhir hayat wanita.

saranan doktor set mengandung shaklee

Pengambilan supplement prenatal amat penting untuk kesihatan ibu, mengurangkan risiko kecacatan bayi, kelahiran bayi pramatang dan kekurangan berat badan ketika dilahirkan.

set mengandung

Dapatkan set anda sekarang untuk menghadapi proses kehamilan dengan lebih sihat. Hubungi saya atau isikan borang pesanan untuk membeli secara online.

Ataupun klik sini untuk pembelian terus.

Dapatkan konsultansi eksklusif hanya di Pretty Blossom.

posted by on Shaklee Independent Distributor

No comments

Salam and Hi,

Memandangkan ini adalah first entry saya di sini, let me introduce myself first. I am a Shaklee Independent Distributor (SID No. 999340).

Pretty Blossom Resources (002228434 – H) has operated since March 2013.

Di belakang tabir (for this blog), is me, Farah, I am a mother of two handsome boys with a very lovely and supportive husband. I am very blessed to be surrounded by them.

While our other business which focus on hijab and accessories, is conducted together with my sister, for this page only, as a Shaklee Independent Distributor, I will be focusing more on beauty and health, which our expertise cover areas such as beauty, slimming, pregnancy, breastfeeding and much more.

Jadi, dengan latihan yang diterima dan kepakaran yang kami ada as a a Shaklee Independent Distributor, we would like to share, to help and to guide anyone, who will be needing our expertise.

Experience.

Bagaimana saya terbuka hati untuk menyertai ‘keluarga’ Shaklee.

I have been reading posts (a lot), posted by my friends, tentang betapa bagusnya product ini. Yes..I saw and I don’t bother about it. Every time they are posting their posts, saya akan tengok sambil lalu, sekali imbas. Until one fine day, maybe Allah s.w.t buka kan pintu hati saya, untuk mencuba product Shaklee.

First time nak dapat barang tu, memang excited (well knowing me, saya memang jenis cepat excited, tunggu pembelian novel online pun I can be that excited!)

After two weeks of consuming the products I can start to feel the differences, and of course dengan izin Allah s.w.t. Before that kulit saya kering, berminyak dan berjerawat (kecil-kecil). After that kulit dah tak berminyak, dah tak kering dan jerawat kecil pun hilang.

Memang teruja lagi, dan mula berminat hendak tahu dengan lebih lanjut lagi. So now, here I am, writing this blog with the purpose to share thoughts, berkongsi ilmu pengetahuan yang saya ada, dengan harapan dapat membantu sesiapa saja yang memerlukan.

Last but not least, kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk mendapatkan khidmat konsultansi daripada kami, Shaklee Independent Distibutor (SID NO.999340), boleh menghubungi saya seperti yang tertera di bawah.

*Continuous support and free consultation diberikan istimewa buat pelanggan kami hanya di  pretty0blossom.com*

Feel free to comment and contact us here, or,

Email : pretty0blossom@gmail.com

Call, text or whatsapp : 013-2826262

Till then!

🙂

cert

I’m Shaklee’s University Graduate!

 

  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • NetworkedBlogs
  • Twitter
  • Flickr
  • Pinterest
UA-44037597-1